Mahindra Thar: off-roader inspirat de clasicul Jeep Wrangler

Indienii de la Mahindra au lansat modelul Thar, un off-roader ce pare inspirat direct de clasicul Jeep Wrangler.

Nu este prima dată când compania indiană se inspiră direct din modelele produse de Jeep, în trecut grupul FCA i-a obligat pe cei de la Mahindra să oprească vânzările modelului Roxor în Statele Unite, acesta fiind o copie perfecta a modelelor Wrangler mai vechi.

Cu noul Mahindra Thar, compania din India se apropie de designul recent al modelului Jeep Wrangler și rămâne de văzut dacă departamentul legal al celor de la Jeep va rămâne indiferent.

Modelul Thar poate fi configurat în trei versiuni: cu soft top, hard top sau convertible. Partea frontală folosește blocuri optice circulare ce încadrează grila radiatorului. Interiorul este și el inspirat de generația anterioară a modelului Wrangler. Cel de la volan are la dispoziție un display tactic de 7 inch și inserții ce imită fibra de carbon.

La capitolul motorizări, Mahindra și-a echipat modelul Thar cu propulsorul 2.0 TGDI pe benzină de 152 CP și 320 Nm. Alternativa este motorul 2.2 mHawk diesel de 132 CP și 300 Nm. Motoarele pot fi asociate cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte sau automată cu șase trepte. Modelul are tracțiune integrală.

Thar are o gardă la sol de 226 mm și poate trece prin vaduri de apă de până la 650 mm.

Via Carscoops

Adaugati comentariu