Marca chineză Lynk&Co intră oficial în Europa cu SUV-ul 01

Marca chineză Lynk&Co, parte din grupul Geely alături de Volvo, a ajuns oficial în Europa cu modelul SUV Lynk&Co 01.

SUV-ul Lynk&Co 01 este dezvoltat pe arhitectura modelului Volvo XC40, iar marca chineză aduce și un sistem diferit pentru utilizarea mașinilor sale. Lynk&Co propune un abonament lunar pentru închirierea mașinilor.

Sistemul este disponibil direct online pe platforma Lynk&Co unde clienții își pot face cont și pot alege dintre două variante: închiriere mașinii pentru suma lunară de 500 euro sau achitarea unei taxe la utilizarea mașinii.

Cei care aleg să plătească un abonament lunar pot subînchiria mașina la rândul lor în sistem car sharing. Dacă totuși clientul vrea să cumpere mașina, Lynk&Co va deschide și o serie de Offline Stores, primul showroom urmând să fie inaugurat la Amsterdam, în Olanda.

Prețul de vânzare pentru SUV-ul Lynk&Co 01 nu a fost încă comunicat pentru piața europeană. Mentenanța modelelor chinezești va fi făcută în actuala rețea de service-uri Volvo.

Modelele oferite de Lynk&Co vin gata configurate, clienții putând alege doar culoarea. Pentru Europa vor fi disponibile doar nuanțele negru și albastru.

Vor fi disponibile două variante de motorizare electrificate pentru SUV-ul Lynk&Co 01, ambele comune cu cele utilizate de modelul Volvo XC40. Prima variantă este trenul de rulare hibrid format din motorul de 1.5 litri cu trei cilindri pe benzină cu un motor electric pentru un total de 196 CP.

A doua variantă este un plug-in hybrid folosește același motor dar în varianta cu puterea mărită la 180 CP împreună cu un motor electric de 75 CP pentru un total de 260 CP. Motorul electric este alimentat de o baterie de 17.6 kWh.

Modelul Lynk&Co 01 va fi disponibil pe piețele din Olanda, Suedia, Germania, Belgia, Italia, Franța și Spania.

Via Lynk&Co, Autocar

Adaugati comentariu