Marca chineză Xpeng se lansează în Europa cu SUV-ul electric G3

Xpeng este un producător chinez de automobile electrice ce rivalizează direct cu Tesla. Marca își va face debutul european în Norvegia cu modelul crossover G3.

Xpeng a luat ființă în 2014 și este un producător specializat în modele electrice. Primele automobile au fost vândute începând cu 2018. Dacă până acum a activat exclusiv pe piața din China, Xpeng are planuri să aducă modelele sale și în Europa.

Pentru început vizează Norvegia, una din piețele europene extrem de dezvoltate la nivel de automobile electrice, unde marca din China va lansa crossoverul G3, un rival pentru modelul Tesla Model X.

Xpeng G3 folosește o baterie de 66 kWh și promite o autonomie de 450 kilometri, iar prețul este estimat la 33.000 euro.

Xpeng are în gamă două modele dezvoltate pe o platformă EV proprie. Pe lângă crossoverul G3, Xpeng mai produce sedanul P7, ce rivalizează cu Tesla Model 3.

Modelul P7 are 12 senzori ultrasonic, cinci radare de mare precizie și 13 camere video. Toate aceste sisteme, împreună cu platforma Nvidia Drive AGX Xavier permit pilotarea autonomă de nivel 3 pe autostrată, drumuri naționale și parcare valet.

Marca din China mai pregătește două modele noi ce vor fi lansate în 2021, respectiv 2022.

Noua fabrică Xpeng, situată în sudul Chinei, în orașul Zhaoquing, va produce inițial sedanul Zpeng P7. Compania cu sediul în Guangzhou produce deja SUV-ul G3 în fabrica din Zhengzhou, deținută de Haima Automobile.

Via Autocar

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top