Xpeng P7: rivalul chinezesc pentru Tesla Model 3 se lansează la finalul lunii aprilie

Xpeng P7 sedan

Xpeng P7, modelul full-electric prezentat inițial la Salonul Auto de la Shanghai din 2019, va fi lansat oficial în China pe 27 aprilie.

Xpeng P7 este un rival pentru Tesla Model 3, iar constructorul chinez și-a testat intensiv modelul în lunile de iarnă. Modelul P7 a petrecut 120 de zile în zone cu temperaturi scăzute ce au ajuns și la -40 grade Celsius.

Xpeng, cunoscută anterior sub numele Xiaopeng Automobile, spune că modelul P7 oferă inclusiv posibilitatea conducerii autonomie Level 3. Sistemul a fost dezvoltat împreună cu Nvidia.

Modelul P7 are 12 senzori ultrasonic, cinci radare de mare precizie și 13 camere video. Toate aceste sisteme, împreună cu platforma Nvidia Drive AGX Xavier permit pilotarea autonomă de nivel 3 pe autostrată, drumuri naționale și parcare valet.

Modelul Xpeng P7 folosește două motoare electrice și o baterie de 80 kWh. Poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 3 secunde, iar autonomia comunicat în ciclu NEDC este de 706 km, o cifră optimistă. Xpeng va lansa ulterior și o variantă cu un singur motor electric de 236 CP.

Compania chineză Xpeng a luat ființă în 2014 și mai are în gamă SUV-ul electric G3, inspirat masiv din modelul american Tesla Model X.

Maple X30: un nou crossover electric low-cost din China

Adaugati comentariu