Marca Otokar va fi reprezentată în România de AIC Trucks

AIC Trucks - Otokar

Otokar, divizie a grupului turc Koç din care face parte și deținătorul uzinei de la Craiova, Ford Otosan, va fi reprezentată în România de compania AIC Truks.

AIC Trucks a anunțat lansarea oficială a activităților sale ca importator și distribuitor exclusiv Otokar în România, atât pentru segmentul de autobuze, cât și cel de camioane ușoare.

AIC Trucks are o experiență de peste 25 de ani în distribuția de vehicule comerciale și autobuze, precum și în servicii integrate și deține o rețea extinsă de service-uri proprii, servicii financiare, și comerț cu vehicule comerciale second-hand multibrand.

După lansarea cu succes a brandului Ford Trucks în România, cu peste 3.500 de unități livrate până în prezent, lider de piață în segmentul vehiculelor de construcții și specializate, AIC Trucks își extinde acum portofoliul de produse cu gama Otokar.

„Suntem onorați să începem parteneriatul cu Otokar și să continuăm tradiția pe care acest brand o are în România. Credem cu tărie în sinergiile dintre rețeaua noastră de vânzări și post-vânzare și acest brand valoros în beneficiul clienților noștri”, a declarat Stefano Albarosa, CEO al AIC Trucks, cu ocazia semnării noului parteneriat.

De asmenea, Kerem Erman, Head of Commercial Vehicles, Otokar, consideră că „datorită acestei cooperari ne vom crește prezența pe piață. Experiența AIC Trucks, împreună cu portofoliul larg de produse Otokar și modelele pregătite pentru viitor asigură clienții noștri din România că vor continua să primească soluții și servicii unice de transport.”

România este a treia cea mai mare piață de export pentru Otokar, peste 1.000 de autobuze ale mărcii din Turcia funcționând acum în România. Din 2018, autobuzele Otokar aflate în transportul public din București au parcurs 113 milioane de kilometri.

Investind în vehicule cu combustibil alternativ, Otokar este unul dintre producătorii de autobuze care are cea mai mare gamă de vehicule electrice în portofoliu. Compania a primit comenzi inclusiv din România pentru autobuzele sale CNG și electrice. Deținând unul dintre cele mai mari centre de cercetare și dezvoltare din Turcia pentru industria auto Otokar investește circa 7% din veniturile sale în acest domeniu. Doar în ultimul deceniu cheltuielile pentru cercetare și dezvoltare ale companiei au fost de 307 milioane de euro.

„Zeci de mii de autobuze pe care le-am proiectat pentru diverse scopuri, cum ar fi transportul public, turism și transport persoane, operează în prezent în aproape 60 de țări din întreaga lume. Și acum suntem gata să scriem o nouă poveste de succes cu camioanele noastre ușoare. România va fi una dintre cele mai puternice piețe pentru camioanele noastre ușoare Atlas. Credem că Atlas va deveni în curând brandul preferat pe segmentul 9-12 T, prin cooperarea noastră cu AIC Trucks”, a menționat Kerem Erman.

AIC Trucks are o istorie de 28 de ani in sectorul auto românesc ca furnizor de produse și servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesioniști. Din 2017 AIC Trucks este importatorul exclusiv al Ford Trucks în România, vehiculele fiind produse de Ford Otosan în Turcia. Cifra de afaceri a AIC Trucks în 2022 a fost de 82 de milioane euro.

Otokar a fost înființată în 1963 pentru a produce primele autobuze interurbane ale țării. Cu o unitate de producție cu suprafața de 552.000 mp în Arifiye, Sakarya, Otokar face parte din face parte din Koç Group și este listată la Bursa de Valori din Istanbul. Veniturile combinate ale grupului Koç reprezintă aproape 9% din PIB-ul Turciei, în timp ce volumul exporturilor sale se ridică la 7% din volumul total al exporturilor acestei țări.

– Uzina Ford din Craiova a devenit Ford Otosan. Turcii anunță investiții de 490 mil. euro

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top