Marea Britanie adoptă noi măsuri pentru a stimula vânzarea de automobile noi

Vanzari Auto Noi

Marea Britanie adoptă noi măsuri pentru a stimula vânzarea de automobile noi, în efortul de a reporni unul dintre cele mai importante sectoare ale industriei. În urma noilor măsuri, clineții ar putea ieși singuri în test cu mașinile de la dealeri.

Foto: arhiva

Marea Britanie adoptă noi măsuri pentru vânzarea de automobile noi. Autoritățile au confirmat că vor permite clienților de automobile noi să efectueze testele auto neînsoțiți de către reprezentantul de vânzări.

Dealerii vor trebui în schimb să se asigure că mașinile de test sunt înmatriculate provizoriu și asigurate.

Această nouă directivă prin care clienții vor putea ieși singuri în teste cu noile modele – pentru a se putea respecta astfel recomandările guvernamentale pentru distanțare socială –  este văzută ca o nouă măsură de deblocare a comerțului cu automobile noi.

Vanzari auto noi

Este un nou pas prin care autoritățile se pregăstesc să repornească vânzările de mașini, ca efort de stimulare a economiei, după măsurile de izolare luate ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Dealerii trebuie să aibă mașinile înmatriculate și asigurate

Pentru a se putea efectua aceste teste, delerii trebuie să aibă mașinile înmatriculate provizoriu și complet asigurate. Doar în aceste condiții, potențialului cunpărător I se va permite să conducă mașina singur, fără a fi însoțit de către reprezentantul de vânzări.

În UK se naște însă un conflict de interese prin faptul că plăcuțele de înamtriculare provizorie (trade plates în UK) sunt proprietatea statului, iar asigurările trebuie rezolvate de dealeri individual, stipulându-se că nu există o regulă generală în acest caz. În final se vor face extensii la actualele tipuri de polițe, iar pentru o anumită sumă plătită în plus, problema se va putea rezolva.

Anunțul vine după ce de săptămâna trecută delaerii au adotat noile soluții de vânzare online și livrare a mașinilor direct la client, cu respectarea regulilor de distanțare socială.

Vanzari auto noi

Vânzările de mașini noi ar putea ajuta la repornirea industriei

Dacă se vor adopta aceste noi reguli, există șanse mari ca vânzările de mașini noi să se reia la scară mare și astfel să repornească un sector foarte important al industriei

În Marea Britanie comerțul cu mașini noi se învârte în jurul 200 milioane lire sterline, dealeii având peste 174.000 de angajați, dintr-un total de 590.000 implicați în comerțul cu mașini.

Un studiu recent arată că în Marea Britanie unul din cinci clienți și-a căutat online luna trecută viitoarea mașină, urmând ca să o cumpere imediat ce perioada de izolare se închide.

Vanzari auto noi

Citește și:

 

Adaugati comentariu