Maria Șarapova – pilot de curse la volanul unui Porsche 911 GT2 RS

Maria Șarapova si Mark Webber (2)

Jucătoarea de tenis Maria Șarapova a urcat la volanul unui Porsche 911 GT2 RS și l-a avut pe fostul pilot de Formula 1, Mark Webber pe post de copilot. Șarapova s-a distrat la volan, dar a intrat în panică atunci când a venit rândul ei să fie copilot.

Prezentat anul trecut, GT2 RS este cea mai puternică mașină certificată pentru drumurile publice, care poartă legendarul indicativ 911. Bolidul deține și recordul de viteză pe Nurburgring Nordchleife pentru modelele de serie, cu un tur parcurs în 6 minute și 47 de secunde.

VIDEO

Pentru un fost pilot de Formula 1, să ruleze cu Porsche GT2 RS este ca o zi la muncă, mai ales că australianul a contribuit la dezvoltarea mașinii, așa că știe exact ce poate. Pentru Maria Șarapova însă, experiența la volan este una cu emoții mari. Rusoaica, locul 41 în clasamentul WTA și revenită acum un an ]n cicuit, după o suspendare de 15 luni, este ambasador Porsche.

Porsche GT2 RS este pus în mișcare de un motor twin-turbo de 3.8 litri cu 690 de cai putere. motorul transmite puterea către puntea din spate prin intermediul unei transmimsii automate PDK cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte. GT2 RS aleargă de la 0 la 100 km/h în doar 2,8 secunde și atinge o viteză maximă de 340 km/h. Un diferențail blocabil, construcția ușoară și elementele aerodinamice transformă mașina într-una interesantă chiar și pentru un pilot profesionist.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top