Pilotul român Marin Dumitrescu împlinește 102 ani

marin-dumitrescu-autoexpert.ro-5

Legendarul pilot român Marin Dumitrescu împlinește astăzi 102 ani. Născut pe 19 ianuarie 1919, Marin Dumitrescu s-a remarcat la volanul modelelor BMW.

Marin Dumitrescu este un veteran al curselor auto. Născut la 19 ianuarie 1919, la numai 49 de zile de la Marea Unire a României, Dumitrescu a fost mecanic în aviație în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Astăzi, Marin Dumitrescu împlinește 102 ani.

marin-dumitrescu-autoexpert.ro-1

Din 1945 se dedică sportului cu motor. Concurează inițial pe două roți, devenind campion la motociclism viteză și motocros. Odată cu revitalizarea scenei motorsportului românesc după război, pregătește un BMW 328 la Uzinele Vulcan din București.

Cursa vieții mele – Marin Dumitrescu

Cu acest model participă la celebra urcare pe traseu în coastă de la Sinaia, unde obține o victorie importantă în fața unor nume cu greutate ca Petre Cristea sau Jean Calcianu.

marin-dumitrescu-autoexpert.ro-6

Avea să numească această performanţă „cursa vieţii mele” în documentarul omonim. În perioada 1949–1958 câştigă majoritatea titlurilor de viteză pe circuit şi viteză în coastă în România.

Interviu cu Marin Dumitrescu

A contribuit apoi la organizarea primelor raliuri moderne din România. A obținut ultimul său titlu de campion național alături de Dacia în 1976 la vârsta de 57 ani.

marin-dumitrescu-autoexpert.ro-2

marin-dumitrescu-autoexpert.ro-4

Marin Dumitrescu a pregătit apoi generații noi de piloți. Fiul său, Radu Dumitrescu şi apoi nepoţii Andrei şi Silviu Dumitrescu au continuat pasiunea pentru motorsport cu titluri de campion naţional în cursele de coastă. Anul acesta, familia Dumitrescu va fi prezentă încă o dată în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă şi, în premieră, pe circuit la Romanian Endurance Series.

Via BMW România

Adaugati comentariu