Maserati GranTurismo: a doua generație plus versiune electrică Folgore

Maserati a prezentat oficial a doua generație a coupe-ului GranTurismo, inclusiv versiunea complet electrică ce poartă emblema Folgore.

Maserati nu renunță la unul dintre modelele sale emblematice: GranTurismo. Coupe-ul a primit oficial o a doua generație, după ce producția modelului original a fost oprită în 2019. Noul GranTurismo aduce și o premieră absolută: versiunea complet electrică numită GranTurismo Folgore.

Maserati GranTurismo

Noul model este astfel disponibil în trei variante de echipare și putere: Modena, Trofeo și Folgore. Designul păstrează linia coupe-ului clasic cu care marca italiană ne-a obișnuit. Au fost încorporate elemente de design din limbajul modern de design al mărcii, blocurile optice fiind redesenate, iar grila specifică are linii rotunjite. În spate avem stopuri LED și difuzor aerodinamic.

 

Varianta GranTurismo Trofeo se remarcă cu un stil mai agresiv, prize mari de aer integrate în bara față, accente din fibră de carbon și o evacuare cu patru terminații. Maserati nu a publicat imagini cu interiorul noului model.

Pentru versiunile cu motor termic, Modena și Trofeo, Maserati folosește noul propulsor V6 Nettuno preluat de la supercarul MC20. Acesta are 3.0 litri și este supraalimentat prin două unități turbo pentru a oferi 490 CP pentru Modena și 550 CP pentru Trofeo. Noul GranTurismo poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 3,9 secunde (Modena) și 3,5 secunde (Trofeo).

Versiunea electrică Folgore dispune de trei motoare electrice. Unul este dispus pe puntea față și alte două pe puntea spate. Împreună, cele trei motoare pot livra 761 CP, ceea ce îi permit coupe-ului electric să accelereze de la 0 la 100 km/oră în 2,7 secunde. Pentru a alimenta motoarele electrice, GranTurismo Folgore dispune de o baterie de 92,5 kWh cu arhitectură la 800 V. Autonomia oficială nu a fost precizată. Varianta electrică a modelului cântărește 2260 kg, în timp ce versiunile echipate cu motor V6 au 1795 kg.

La lansare, noul model va fi disponibil și în varianta PrimaSerie 75th Anniversary, o serie limitată ce marchează aniversarea de 75 de ani a modelului emblematic.

Via Maserati

Adaugati comentariu