Primele imagini cu Maserati GranTurismo Folgore

Maserati a profitat de E-Prix-ul de Formula E de la Roma pentru a scoate pe străzi prototipul modelului electric GranTurismo Folgore.

Un prototip al modelului electric coupe Maserati GranTurismo Folgore a fost condus pe drumurile publice de către CEO-ul Grupului Stellantis, Carlos Tavares. Eveniimentul a avut loc la Roma, înainte de etapa de Formula E disputată pe circuitul urban din Cetatea Eternă. Maserati și-a unit destinele cu echipa RoKIT Venturi pentru a concura în Formula E începând din sezonul viitor.

Maserati GranTursmo Folgore

Imaginile ne arată modelul electric cu un minim camuflaj și putem vedea că noul model este mai degrabă o evoluție a actualului coupe. Maserati nu a dat date tehnice despre viitorul GranTurismo. Noul model va fi disponibil atât în variantă complet electrică Folgore, dar și cu motorizări termice, ce mai probabil urmînd să primească propulsorul V6 folosit de modelul MC20, dar și V8-ul utilizat de modele ca Levante Trofeo.

De asemenea, este posibil ca noul Maserati GranTurismo să adopte și soluția mild-hybrid cu motor pe benzină de 2.0 litri cu patru cilindri.

Maserati GranTurismo Folgore va debuta anul viitor, iar Maserati își propune ca toată gama sa de modele să devină complet electrică începând cu anul 2030.

Via Maserati

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top