Maserati va lansa trei modele complet electrice în 2023

Maserati și-a publicat rezultatele financiare pentru 2021, ocazie cu care a anunțat că anul viitor va lansa trei modele complet electrice, iar până în 2030, toată gama va deveni electrică.

Maserati și-a anunțat planurile de viitor și intenția de a deveni o marcă complet electrică până în anul 2030. Gama de modele electrice va purta numele Folgore (fulger, în limba italiană) va fi deschisă de noul model Maserati GranTurismo Folgore electric ce va fi lansat anul viitor.

Conform prezentării oficiale, GranTurismo Folgore va avea aproximativ 1200 CP, iar performanțele vor fi pe măsură. Italienii spun că modelul va folosi o tehnologie similară cu cea pe care o vor utiliza în Formula E începând din sezonul viitor. Accelerația de la 0 la 100 km/oră va fi sub 3 secunde, iar viteza de top 300 km/oră.

Tot anul viitor, va fi lansată și versiunea cu soft-top: Maserati GranCabrio Folgore. De asemena, în 2023 va fi prezentată și varianta electrică a noului SUV Grecale. Acesta va fi lansat oficial săptămâna viitoare, după o serie de amânări, dar varianta electrică Grecale Folgore va veni în 2023.

În planurile electrice Maserati mai există alte trei modele ce vor primi versiuni complet electrice până în 2025: supercarul MC20, următoarea generație a sedanului Quattroporte și SUV-ul Levante.

Rezultate financiare 2021

Anul trecut, Maserati a vândut 24.269 de mașini pe plan mondial, ceea ce reprezintă o creștere cu 41% față de anul anterior. Modelul SUV Levante a luat partea leului cu 59% din vânzări, în timp ce Ghibli a totalizat 33%. Veniturile nete ale companiei au fost de 2.02 miliarde euro, iar cota pe piață pe plan global este de 2.4%.

Via Maserati

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top