Maserati Grecale, frățiorul lui Levante

Maserati Grecale 2021

Maserati confirmă planurile pentru un SUV de clasă medie plasat sub Levante. Acum acesta are și un nume. Se numește Maserati Grecale și se va lansa în primăvara lui 2021.

Ca și la alte modele Maserati, numele Grecale vine de la un vânt mediteranean, aceeași sursă de inspirație fiind folosită pentru Mistral sau Merak.

Așa cum era de așteptat, SUV-ul de clasă medie al lui Maserati va utiliza platforma Giorgio a lui Alfa Romeo Stelvio și Giulia. Maserati a publicat primul teaser cu mașina din profil în care se observă capota mult înclinată în partea din față și de asemenea parbrizul și luneta sunt înclinate ca la un SUV-coupe.

Gama de motoare va fi preluată de la Alfa Romeo Stelvio: 2 litri turbo pe benzină cu 200 și 280 CP. În privința motorizării de vârf aceasta ar putea fi ori actualul V6 de 2,9 litri și 510 CP de la Stelvio Quadrifoglio sau noul motor cu 6 cilindri în linie pe care îl dezvoltă Alfa Romeo.

Deși Porsche Macan a renunțat la diesel, Maserati Grecale va avea totuși motorizare diesel preluată tot de la Alfa Romeo Stelvio: 2 litri turbodiesel cu 190 și 210 CP.

În plus față de Stelvio, SUV-ul lui Maserati va avea și propulsie Plug-In Hybrid preluată de la nou lansatul Jeep Wrangler 4xe. Acesta combină motorul turbo de 2 litri și un motor electric de 73 kW, puterea totală a ansamblului fiind de 375 CP.
Maserati Grecale se va produce în uzina FCA din Cassino și va avea printre concurenți Porsche Macan și Jaguar F-Pace.

 

 

Adaugati comentariu