Maserati MC20 GT2: italienii revin în cursele de anduranță

Maserati MC20 GT2

Maserati va reveni în cursele de anduranță în sezonul 2023 cu noul model MC20 GT2. Acesta va debuta în cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps în luna iunie.

Italienii de la Maserati au prezentat noul model de competiție MC20 GT2, automobil ce va lua startul în cursele de anduranță din sezonul 2023. Primele imagini sunt cu un prototip al modelului de curse din timpul testelor efectuate pe Autodromo Varano de’ Melegari din Italia.

Maserati MC20 GT2

Maserati MC20 GT2

Modelul Maserati MC20 GT2 folosește propulsorul V6 Nettuno preluat de la versiunea de stradă a supercarului MC20. În versiunea de serie, acest motor oferă 630 CP, dar Maserati nu a comunicat cifre pentru versiunea de competiție a propulsorului V6. Motorul de 3.0 litri va fi asociat cu o cutie de viteze secvențială cu șase trepte comandată prin padele pe volan. Caroseria modelului de competiție este fabricată din materiale compozite, în special fibra de carbon pentru a păstra o greutate scăzută pentru tot ansamblul.

Maserati MC20 GT2

Noul MC20 GT2 va fi echipat cu o suspensie modificată și cu un pachet aerodinamic dezvoltat specia pentru cursele pe circuit. “Suntem pe cale să revenim pe circuite cu o altă mașină excelentă. Am făcut o mulțime de teste, iar primele impresii sunt pozitive”, a declarat Andrea Bertolini, pilot de teste Maserati. Maserati a mai fost prezentă în cursele de anduranță cu modelul MC12.

Maserati MC20 GT2

Maserati a debutat în acest sezon și în Campionatul Mondial de Formula E, marcând o revenire puternică în lumea sportului cu motor.

Via Maserati

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top