Maserati Tipo Folgore Gen3 – monopost de Formula E

Maserati a prezentat oficial monopostul Tipo Folgore Gen3 cu care va concura în Sezonul 9 Campionatului Mondial ABB FIA Formula E.

Maserati Tipo Folgore Gen3 este prima mașină de curse complet electrică din istoria Maserati. Monopostul este pregătit împreună cu echipa Maserati MSG Racing și a fost prezentat pe străzile din Modena, orașul natal al mărcii Maserati.

Maserati în Formula E

Prima mașină de curse care a purtat sigla Trident a fost Tipo 26, care a debutat în 1926 la Targa Florio, clasându-se pe primul loc în clasa sa, cu Alfieri Maserati la volan. Acum, cu 96 de ani mai târziu, Maserati Tipo Folgore readuce numele mărcii la cel mai înalt nivel al sportului cu motor.

Gen3 va fi cea mai rapidă și eficientă mașină de Formula E de până acum, cu sisteme de propulsie față și spate care furnizează 600 kW de energie regenerativă și o eficiență energetică de 95%, ceea ce permite ca peste 40% din energia utilizată în cadrul unei curse să provină doar din frânarea regenerativă.

Maserati Tipo Folgore se va îndrepta în curând spre Valencia, Spania, pentru testele de pre-sezon, înainte de a intra pe circuitul Autodromo Hermanos Rodriguez City din Mexico City, pe 14 ianuarie 2023, pentru a începe calendarul de 17 curse și debutul unui sezon care deschide o nouă eră a curselor electrice.

Via Maserati

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top