Maserati MC20: imagini și informații oficiale

După ce pozele cu cel mai nou supercar Maserati au ajuns accidental pe internet, modelul MC20 a fost prezentat oficial de marca italiană.

Mult așteptatul supercar Maserati MC20 a fost prezentat oficial în cadrul unui eveniment special găzduit de orașul Modena.

Modelul MC20 (Maserati Corse 2020) este produs 100% de marca italiană și va fi asamblat la uzina din Viale Ciro Menotti.

Maserati a avut nevoie de doi ani pentru a dezvolta noul model în conceperea lui fiind implicate diviziile Maserati Innovation Lab, Maserati Engine Lag și Centro Stile Maserati. Partea aerodinamică a fost realizată prin simulări computerizate și 2.000 de ore de testare în tunelul de vânt Dallara.

Noul Maserati MC20 are un coeficient aerodinamic de 0.38.

Noul model va fi disponibil în șase nuanțe de caroserie: Bianco Audace, Giallo Genio, Rosso Vincente, Blu Infinito, Nero Enigma și Grigio Mistero.

Interiorul este dominat de inserții din fibră de carbon, iar pe volan au fost amplasate butoanele pentru pornirea motorului și pentru sistemul Launch Control. Inima noului model este propulsorul Nettun V6 biturbo de 3.0 litri ce oferă 630 CP și 730 Nm.

Transmisia este asigurată de o cutie automată cu două ambreiaje și opt trepte, puterea fiind transmisă către puntea spate. Accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în 2.9 secunde.

Via Maserati

Adaugati comentariu