Mașina ”ieftină și voioasă” cumpărată de Pentagon din România

Test Dacia Sandero Stepway

Nimeni de la Pentagon nu prea poate să-și dea seama de ce contribuabilii americani au cumpărat o Dacia Sandero Stepway  pentru ministerul român al Apărării, dar, aparent, este una dintre chestiile pe care aliații le fac pentru îmbunătățirea relației lor.

Este un mister pentru că Dacia nu e un avion de luptă, un sistem de rachete sau un tanc. Este un mic hatchback, descris de un jurnalist auto drept ”ieftin și vesel”, se arată într-un material Bloomberg.

Test Dacia Sandero Stepway

Fostul secretar al apărării, Jim Mattis, a aprobat ca marina americană să cheltuie 2,9 milioane de dolari dintr-un fond pentru ”cheltuieli excepționale” pentru a plăti firme românești să realizeze un drum perimetru în jurul bazei cu scutul antirachetă de la Deveselu, plus factura pentru mașina menționată mai sus.

Mike McCord, fost auditor la Pentagon, spune că este ”neobișnuit, indiferent de sursa finanțării, să folosești banii SUA pentru a cumpăra un vehicul pentru o țară gazdă pe teritoriul țării gazdă, spre deosebire de un caz -mai de înțeles – unde am putea cumpăra un vehicul pentru a susține un partener din coaliție într-un teatru de operațiuni precum Afganistan”.

Sursa: hotnews.ro

Adaugati comentariu