Mașina zburătoare de la Airbus a efectuat cu succes primul zbor

Airbus a efectuat primul zbor de succes cu mașina zburătoare, numită Vahana, pe data de 31 ianuarie. Vehiculul a atins o înălțime modestă de 5 metri, înainte de a ateriza în siguranță. Zborul autonom a durat 53 de secunde și a reamintit faptul că proiectele îndrăznețe de mobilitate au toate șansele să se concretizeze.

Vahana este o combinație între dronă, automobil și elicopter. Are cabină, în care pot fi plasate persoane sau mărfuri, şi poate să zboare cu ajutorul a opt motoare cu elice.

Airbus a declarat că are în plan să construiască o flotă de avioane autonome eVTOL, pentru a rezolva problema traficului aglomerat. Proiectul a fost lansat la începutul anului 2016, iar de atunci compania a anunțat noi actualizări, inclusiv un concept video al experienței utilizatorului.

Deși zborul a fost programat pentru sfârșitului lui 2017, vehiculul  a fost mutat din California într-un centru special de testare, iar primul zbor propriu-zis a avut loc săptămâna trecută. Potrivit companiei, până în 2020 versiunea va fi pregătită pentru producție.

Vezi pe MissAuto ce a adeclarat Zach Lovering, directorul de proiect la Vahana.

Adaugati comentariu