Mașinile electrice ar putea fi scutite de TVA în Europa

Noul Renault ZOE Z.E. 50 - R135

Uniunea Europeană analizează posibilitatea eliminării taxei pe valoarea adăugată (TVA) la automobilele electrice pentru a stimula vânzările. Pe piața din România, o asemenea măsură s-ar traduce printr-o scădere a prețurilor cu 19%.

Pentru a stimula din nou piața auto europeană afectată de pandemia de coronavirus, Uniunea Europeană studiază aplicarea unui amplu pachet financiar pentru industria auto.

Una din măsurile care ar urma să fie aplicate în acest pachet ar fi scutirea de la plata TVA-ului pentru automobilele electrice comercializate pe teritoriul Uniunii Europeană. Dacă această măsură va deveni realitate, prețul automobilelor electrice ar urma să scadă cu 19% pe piața din România.

test BMW i3 120 Ah 2019

Cumulat cu programul Rabla Plus prin care statul român acordă un bonus de 45.000 lei la achiziția unui automobil electric, ar duce la o scădere semnificativă a prețurilor pentru automobilele electrice.

Dacă un Renault Zoe are un preț de achiziție în acest moment de 33.500 euro (TVA inclus), prețul ar scădea la 28.193 euro fără TVA și la 18.818 euro prin aplicarea bonusului Rabla Plus.

Planuri de măsuri la nivel european mai include dublarea fondurilor pentru instalarea de stații de încărcare pentru mașini electrice targetul fiind ca numărul acestora să ajungă la 2 milioane până în anul 2025.

Test drive Renault Zoe ZE50 R135

Via Insideevs, bloomberg, automarket.ro

Adaugati comentariu