Mazda aniversează un secol de existență

Mazda aniversează un secol de existență

Mazda Motor Corporation a împlinit recent un secol. Anunțul care a marcat trecerea a 100 de ani de la înființare a fost făcut în timpul unei ceremonii desfășurată la sediul din Hiroshima, Japonia.

Bazele companiei au fost puse în 1920, compania devenind dintr-un producător de plută un constructor auto de renume mondial – totul pe parcursul a doar 100 de ani de istorie. Mazda Motor Corporation este prezentă și în Europa de peste o jumătate de secol. Iar firma niponă promite un an plin de evenimente, inclusiv pe Bătrânul Continent.

Startul festivităților a fost anunțat pentru Salonul Auto de la Geneva, din martie. Compania a oferit, momentan, o retrospectivă a câtorva momente emblematice. Astfel, în secolul său de existență, Mazda a fost prima marcă asiatică care a cules laurii cursei de la Le Mans (1991). Este și primul brand care a introdus un motor rotativ de serie – pe Mazda Cosmo Sport 110S.

În plus, are în gamă cel mai vândut roadster cu două locuri din lume. Mazda MX-5 s-a comercializat, de la apariția din 1989, în peste un milion de exemplare. În era modernă, Mazda privește deja către următorul secol. A introdus primul motor pe benzină cu aprindere prin compresie, Skyactiv-X. Iar în curând va începe comercializarea primului său model complet electric, crossover-ul MX-30.

Adaugati comentariu