Mazda CX-3 facelift vine cu motor nou

Mazda CX-3 facelift (1)

Mazda CX-3 facelift renunță la motorul diesel de 1.5 litri în favoarea unui 1.8. unitatea 2.0 rămâne în gamă. Pe lângă gama de motorizare, operațiunea facelift include o serie de modificări de design interior și exterior și un nou tip de suspensie.

O grilă ușor redesenată, o frână de parcare electrică, ce face acum mai mult loc în coloana mediană și butoane repoziționate pentru controlul sistemului multimedia, dar și o cotieră central cu spațiu generos de depozitare sunt modificările de ordin stilistic și practic pentru noua Mazda CX-3 facelift, prezentată în luna martie, la Salonul Auto de la New York.

Mazda CX-3 facelift (8)

Scaunele rezervate șoferului și pasagerului din dreapta vor oferi mai mult suport, iar pasagerii din spate vor avea partea acum de o cotieră centrală cu suport pentru pahare. Cei de la Mazda anunță și o izolare fonică superioară în portiere, ceea ce va asigura o rulare mai silențioasă.

Cele mai semnificative modificări vizează însă, partea tehnică. Unitatea de 1.5 litri va fi înlocuită în gama crossover-ului nipon de motorul de 1.8 litri cu 115 cai putere, care este în conformitate cu normele Euro 6d-TEMP și în contul căruia producătorul nipon trece o eficiență superioară vechii unități. Propulsorul de 2.0 litri pe benzină, cu cele două versiuni de putere, 121, respectiv 150 de cai putere, rămâne pe poziții. Setări noi ale pistoanelor și injectoarelor, introduse odată cu noul CX-5, vor asigura un cuplu mai bun pentru CX-3 facelift, în timp ce o suspensie revizuită și arcuri și amortizoare noi promit o manevrabilitate superioară.

Mazda CX-3 facelift (9)

CX-3 facelift va beneficia și de o versiune actualizată a sistemului Advanced SBCS, care permite acum detectarea pietonior și pe timp de noapte. Șoferul va primi avertismente vizuale și auditive, iar dacă nu va reacționa, sistemul va frâna pentru a reduce riscul unei coliziuni.

Rivală pentru Nissan Juke, pentru viitorul Volkswagen T-Cross și Renault Captur, noua Mazda CX-3 facelift va fi disponibilă în Europa începând cu 31 august.

 

Adaugati comentariu