Test drive Mazda CX-5 CD175 – Când vrei câte puțin din toate

Mazda CX-5 (10)

Mazda CX-5, aflată la a doua generație, a păstrat tot ce a adus bun prima și a adăugat tehnologie demnă de 2017. Cei care au crezut că CX-5 este doar un CX-3 mai mare, au nevoie de o resetare. O singură cifră pare să le diferențieze, dar mai nou, cele două nu mai seamănă deloc! Haideți să vedem dacă este bine sau rău.

Designerii japonezi au nimerit iar creioanele corecte. Din față, agresivă, un pic bosumflată, aproape răutăcioasă atunci când farurile LED sunt aprinse, CX-5 de la Mazda, cu grila ei angulară cu ramă cromată, este mașina care te face să de dai la o parte când o vezi apropiindu-se în retrovizoare. Fără panică, mașina de familie e pașnică!

Mazda CX-5 (19)GALERIE FOTO

Din profil, CX-5, cu a sa capotă alungită care ascunde secretul motorului biturbo și cu protecțiile din plastic de deasupra pasajelor roților, dă senzația că ține la tăvăleală. Din spate, cu stopurile înguste care taie posteriorul bombat și evacuarea dublă, parcă spune “Încearcă să ții pasul cu mine”. Iar în Soul Red Crystal (790 de euro), întoarce capete de parcă ar fi vreun supercar! Există în industria auto o culoare mai frumoasă?

Alegerea noastră pentru test a fost CX-5 cu motor diesel de 2.2 litri, spaima plătitorilor de impozit, ignorant față de trendul de downsizing. În această versiune, SUV-ul aliniază pe șosea 175 de cai putere, 420 Nm și pune la dispoziție sistemul de tracțiune integrală, o slăbiciune a românilor, care îl bifează special pentru cele două săptămâni de zăpadă din an. Cutia automată cu 6 rapoarte schimbă când trebuie și face un dream team veritabil cu […]

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top