Mazda CX-5 Custom Style: Pachet sport pentru noul SUV

Noua Mazda CX-5 a primit un pachet sport, intitulat Custom Style. Acesta va fi prezentat luna viitoare la Tokyo Auto Salon.

Recent lansată, a doua generație Mazda CX-5 va putea fi specificată cu un pachet sport care nu se rezumă la modificări strict estetice. Suspensia va fi, de asemenea, modificată, cu o gardă la sol mai mică și jante din aliaj cu design special, de 20 inch.

La nivel stilistic, Mazda CX-5 Custom Style afișează bare față/spate redesenate, cu extensii aerodinamice de culoare neagră, inclusiv pentru praguri. Și oglinzile sunt diferite, fiind finisate în negru lucios.

mazda-cx-5-custom-2

La exterior, a doua generație Mazda CX-5 rafinează liniile dinamice ale modelului precedent. Montanții față sunt poziționați cu 3,5 cm mai în spate, pentru un aspect mai agresiv, în timp ce lățimea a crescut cu 1 cm, evident, cu scopul obținerii unei libertăți de mișcare superioare la nivelul umerilor. Ampatamentul este neschimbat, la 2.700 mm, dar lungimea s-a redus sensibil cu 5 mm. Suspensia spate este în continuare de tip multilink.

Volumul de încărcare al portbagajului a fost mărit cu 5 litri, măsurând 505 litri, în timp ce bancheta poate fi rabatată în continuare în două trepte, inclusiv de la butoanele dedicate din portbagaj. Display-ul color de 7 inch al centralei multimedia HMI MZD este acum montat independent de consolă, meniul fiind controlat în continuare cu ajutorul unui controller rotativ.

Gama de motorizări va deveni mai eficientă, însă va rămâne în mare parte neschimbată. Noua Mazda CX-5 va fi disponibilă alături de propulsoarele familiare, un diesel de 2,2 litri Skyactiv-D și două motoare aspirate pe benzină Skyactiv-G de 2 și 2,5 litri, cuplate la transmisii manuale sau automate cu șase trepte. Specificațiile exacte ale motoarelor vor fi anunțate ulterior. Tracțiunea față va fi standard, sistemul 4×4 Mazda i-Active putând fi comandat opțional pentru toate versiunile.

Poate cea mai mare noutate este reprezentată de sistemul G-Vectoring Control (ajustează cuplul în curbe, direct proporțional cu unghiul de rotire al volanului, pentru o precizie direcțională mai mare și un ruliu redus), care promite o dinamică superioară, în ton cu rigiditatea torsională cu 16% mai ridicată a caroseriei – rezultat al folosirii oțelului ultra-rezistente la nivelul montaților față și a structurii caroseriei.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top