Mazda CX-5: SUV-ul japonez primește un update tehnic pentru 2021

mazda-cx5-autoexpert.ro-4

Mazda anunță un update tehnic pentru SUV-ul CX-5: motor de 2.5 litri Skyactiv-G de 194 CP și un nou display de 10.25 inch la interior.

Mazda și-a îmbunătățit oferta pentru cel mai mare SUV din gama europeană: CX-5. Acesta primește motorul pe benzină 2.5 Skyactiv-G de 194 CP preluat de la Mazda6. Motorizarea va fi disponibilă pentru echipările de top și poate fi asociată doar cu cutia de viteze automată.

Update tehnic pentru Mazda CX-5

Ca și motorul Skyactiv-G de 2.0 litri, propulsorul de 2.5 litri folosește tehnologia ce permite dezactivarea a doi cilindri pentru un consum redus de carburant și emisii poluante mai mici.

Motorizarea diesel Skyactiv-D de 2.2 litri și 184 CP poate fi comandată acum și în variantă 4×2. La interior, CX-5 primește un display mai mare de 10.25 inch și o interfață mai intuitivă pentru sistemul multimedia.

Va exista și o ediție specială Homura (Flacără, în limba japoneză) ce se remarcă prin accente negre la interior  și exterior, tapițerie specială cu cusături roșii și jante de aliaj cu diametrul de 19 inch. Mazda CX-5 beneficiază și de ediția aniversară 100th Anniversary, disponibilă în culoarea albă.

mazda-cx5-autoexpert.ro-3

Modelul Mazda CX-5 a fost lansat inițial în 2012, marcând debutul limbajului de design Kodo ce este folosit în prezent pentru întreaga gamă de modele. Este un model de succes pentru marca din Japonia, până în prezent aproape 500.000 de exemplare fiind vândute doar pe piața din Europa. La nivel global, CX-5 este cel mai bine vândut model Mazda.

Test drive Mazda CX-5 G194

Via Mazda

Adaugati comentariu