Mazda CX-50 – model dedicat pieței nord-americane

Mazda mizează pe SUV-uri. Compania plănuiește extinderea gamei, și începe din America de Nord. Primul model este un SUV mediu, numit Mazda CX-50. 

Noul CX-50 ne dă câteva indicii despre cum vor arăta viitoarele CX-60 și CX-80, când vor ajunge în Europa. Mazda spune că este poziționat mai sus decât CX-5, de aceea mă aștept la un SUV compact, de dimensiunile lui BMW X3 și Mercedes-Benz GLC.

Mazda CX-50 – model pentru piața americană

Noul crossover este dezvoltat special pentru piața din America de Nord și va construit la uzina din Huntsville, Alabama, uzina deținută de Mazda și Toyota. CX-50 primește tracțiune integrală și sistemul Mazda Intelligent Drive Select (Mi-Drive) ce oferă o varietate de moduri de rulare pe diverse suprafețe de rulare.

La nivel de design, modelul CX-50 preia elementele actuale din limbajul de design al constructorului japonez, dar accentuează caracterul robust prin protecții suplimentare din plastic negru. La interior, Mazda CX-50 oferă materiale premium, scaune cu design exclusiv, plafon panoramic și spații de depozitare suplimentare.

La nivel de motorizare, clienții americani pot alege motorul de 2.5 litri în versiune aspirată sau turbo asociat cu o transmisie automată cu șase trepte și tracțiune integrală. Mazda nu a publicat valorile pentru putere și cuplu. În viitor vor fi adăugate și versiuni electrificate.

Via Mazda

 

Adaugati comentariu