Mazda CX-60: plug-in hybrid cu 327 CP și motorizări cu șase cilindri

Mazda adaugă oficial noul SUV CX-60 în gama sa europeană, oferind pentru prima dată tehnologia plug-in hybrid.

Mazda a prezentat oficial noul său model SUV numit CX-60. Este primul model din gamă care oferă tehnologia plug-in hybrid și primul dintre cele două modele SUV full size ce vor fi adăugate în gama europeană. Alături de actualul CX-60, Mazda va lansa ulterior și modelul CX-80.

Noul model Mazda CX-60 PHEV folosește un sistem plug-in hybrid format din motorul termic Skyactiv-G de 2.5 litri cu patru cilindri, un motor electric de 100 kW și o baterie de 17,8 kWh și 355V. Această combinație oferă o putere totală de 327 CP și un cuplu motor de 500 Nm, ceea ce se traduce prin performanțe pe măsură. Noul SUV poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 5,8 secunde, iar viteza maximă a fost limitată electronic la 200 km/oră.

În ceea ce privește consumul de carburant, Mazda anunță un consum oficial de 1,5-1,6 litri/100 km și emisii de CO2 de 33-37 g/km. Autonomia în mod full electric este de 60 kilometri. Alimentarea bateriei la o priză casnică de 230V durează 4 ore.

Motorizări electrificate pentru Mazda CX-60

Gama noului model este completată de alte două motorizări între care un nou motor de 3.0 litri Skyactiv-X cu șase cilindri în linie, dar și un motor diesel de 3.3 litri Skyactiv-D în două variante de putere. Toate aceste motorizări sunt electrificare cu sistem mild hybrid la 48V numit M Hybrid Boost. Toate motorizările sunt asociate cu o transmisie automată cu opt trepte și sistemul de tracțiune integrală i-Activ All-Wheel Drive. Motorizările mild hybrid pot primi și variantă cu propulsie spate. Noul sistem Mazda Intelligent Drive Select (Mi-Drive) oferă patru moduri de condus, plus mod EV pentru varianta plug-in hybrid.

Noul model Mazda CX-60 este dezvoltat pe arhitectura Skyactiv Multi-Solution Scalable ce promite rigiditate îmbunătățită pentru caroserie și calități dinamice superioare.

Modelul mai dispune de o serie de sisteme noi ca See-Through View, vedere 360 grade în jurul mașinii, Hill Descent Control (HDC) pentru controlul automat al vitezei de coborâre al rampelor, Cruise Control i-ACC cu recunoașterea semnelor de circulație și Vehicle Exit Warning ce avertizează asupra traficului la ieșirile cu spatele din parcare. Modelul dispune, în premieră, de Wireless Android Auto și de Apple CarPlay wireless. Sistemul audio este furnizat de Bose și are 12 incinte acustice.

Noul model adoptă cele mai noi elemente din limbajul de design Kodo cu o parte frontală sculptată. Modelul poate fi echipat cu jante de aliaj cu dimensiuni între 18 și 20 inchi. Mazda CX-60 are 4.745 mm lungime, 1.890 mm lățime, 1.680 mm înălțime și un ampatament de 2.870 mm. Volumul de încărcare al portbagajului este de 570 litri.

Sunt disponibile opt culori pentru caroserie: Jet Black, Deep Crystal Blue, Sonic Silver, Platinum Quartz, Arctic White, Rhodium White Premium Metallic, Machine Grey și Soul Red Crystal.

Interiorul păstrează o serie de elemente clasice Mazda, ca planșa de bord digitală de 12,3 inchi cu ceasuri rotunde și display-ul central de 12,3 inchi amplasat în partea superioară a consolei centrale.

Via Mazda

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top