Test drive Mazda CX-7 Facelift 2.2 D 173 CP

Am asteptat mult, poate prea mult, pentru primul propulsor diesel in gama CX-7. Fanii motorinei pot lua in sfarsit in calcul si SUV-ul Mazda.

  • Comportament dinamic on-road
  • Echipare standard
  • Limitat in afara asfaltului
  • Doar doua motorizari

Mazda CX-7 s-a bucurat de succes încă de la lansare, numărul de vehicule ce şi-au găsit stăpân până în prezent depăşind aşteptările. Varianta facelift a preluat caracteristicile modelului, dar adaugă noi tehnologii precum sistemul Rear Vehicule Monitoring (RVM), care permite monitorizarea părţii din spate a autoturismului şi Emergency Stop Signal (ESS), care semnalizează autovehiculelor din spate o frânare bruscă la viteze mai mari de 50 km/h. De asemenea, în funcţie de versiunea pentru care optează, şoferul poate beneficia de senzori de presiune a pneurilor şi de cameră video pentru deplasarea cu spatele.

Cea mai importantă noutate pentru SUV-ul Mazda este motorizarea diesel de 2.2l. Aceasta produce 173 CP şi un cuplu de 400 Nm, suficient pentru a atinge 100 km/h cu start de pe loc în 11,3 secunde. Chiar dacă performanţele sunt inferioare propulsorului pe benzină, motorul diesel sporeşte confortul celui din spatele volanului, plaja de turaţii în care funcţionează neimpunând schimbarea desă a treptelor de viteză. Autonomia crescută este, de asemenea, un avantaj.

Direcţia este precisă, dar un pic prea asistată având în vedere veleităţile sportive ale modelului. Totuşi, aceasta va fi apreciată în mediul urban. Timoneria schimbătorului de viteze este scurtă şi precisă, aşa cum te-ai aştepta de la orice model Mazda.

Normele Euro 5 sunt respectate cu ajutorul sistemului Single Catalytic Reduction (SCR), care reduce noxele din gazele evacuate prin pulverizarea de AdBlue. Rezervorul de AdBlue are un volum de 15 l şi va fi completat la fiecare revizie. Preţul de pornire cu toate taxele pentru modelul echipat cu motorul diesel este de  28.290 Euro (echipare Emotion).

Varianta pe benzină este disponibilă doar în echipările de vârf (Revolution şi Revolution Top), iar la aceste nivele de dotări, preţul este identic între versiunile diesel şi cele pe benzină.

Date tehnice: Mazda
CX-7
Sasiu si caroserie
Motorizare MZR-CD 2.2
Nr. usi/locuri 5/5
Masa proprie/totala [kg] 1800/2430
Dimensiuni si capacitati
Lung/lat/inalt [mm] 4675/1870/1645
Ampatament 2750
Volum portbagaj [l] 455 (1350)
Motor si transmisie
Tip motor MZR-CD 2.2
Combustibil Motorina
Cilindree [cmc] 2184
Sistem alimentare common rail
Putere max. [kW(CP)/rpm] 127(173)/3500
Cuplu max. [Nm/rpm] 400/2000
Cutie de viteze Manuala/6
Performante si consum
Viteza maxima [km/h] 200
0-100 km/h [s] 11.3
Consum urban/extra/mixt 9.1/6.6/7.5
Emisii CO2 [g/km] 199

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top