Mazda CX-90: model nou pentru piața nord-americană

Mazda CX-90

Cel mai mare model SUV din gama Mazda pentru piața nord-americană a debutat oficial: CX-90. Noul model folosește un propulsor cu șase cilindri de 340 CP sau sistem PHEV de 327 CP.

Mazda CX-90 este modelul SUV full-size dedicat pieței nord-americane. Nu va fi comercializat în Europa. Pentru clienții europeni, Mazda va lansa în curând modelul CX-80.

Americanii pot alege, acum, modelul CX-90. Este cel mai mare și cel mai puternic SUV oferit de Mazda pe piața americană. Niponii vor să concureze cu modele premium similare. Pentru a putea face asta, și-au echipat noul model cu un motor pe benzină de 3.3 litri cu șase cilindri, ce oferă 340 CP și 500 Nm. Motorul este ajutat și de un sistem mild-hybrid.

Mazda CX-90

Mazda CX-90 pentru Statele Unite ale Americii

Alternativa este modelul Mazda CX-90 plug-in hybrid. Acesta utilizează propulsorul de 2.5 litri cu patru clilindri alături de un motor electric și o baterie de 17.8 kWh ce poate fi alimentată la priză. Sistemul oferă un totla de 327 CP și o autonomie electrică de 63 kilometri.

Ambele versiuni de motorizare folosesc o cutie automată cu opt trepte pentru transmisie și dispun de tracțiune integrală. Interiorul poate fi configurat cu șapte sau opt locuri. Modelul preia o serie de elemente de design de la noul CX-60 dedicat Europei, dar și de la modelul mai mic pentru americani numit CX-50.

Mazda CX-90

La interior regăsim ecranul central de 12.3 inchi și o planșă de bord complet digitală. Ca de obicei, Mazda pune accent pe o serie de elemente de desing în stil tradițional japonez .

Via Mazda

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top