Mazda electrică în lucru. Când va ajunge în showroom-uri?

SUV de clasă mică Mazda CX-30

Mazda electrică va fi dezvăluită în curând. Constructorul nipon pune la cale debutul unui prototip care anticipează sosirea modelului de serie cu emisii zero, pentru luna octombrie.

Tehnologia primei Mazda electrice va fi dezvăluită la Salonul Auto de la Tokyo. Prototipurile vor fi la dispoziția vizitatorilor care vor dori să le testeze. Japonezii nu vor prezenta modelul în sine, ci vor face publice informații referitoare la sistemul de propulsie. Pentru început, acesta va primi o caroserie de Mazda CX-30, prezentată în luna martie, la Salonul Auto de la Geneva. Este doar o soluție temporară, pentru că Mazda chiar va lansa un model complet nou cu emisii zero. Ce tip de caroserie va primi acesta, rămâne de văzut.

Prototipurile prezente în octombrie la Tokyo ar putea primi o baterie cu o capacitate de 35,5 kWh și un motor electric, care dezvoltă aproximativ 140 de cai putere și un cuplu de 264 Nm. Japonezii nu au oferit încă informații referitoare la autonomia de care va beneficia prima Mazda electrică, dar aceasta ar putea gravita în jurul valorii de 240 de kilometri, similar cu ceea ce oferă noul Mini Cooper SE, dezvăluit vara trecută la Rotterdam, scrie Auto News. Același site susține că modelul va fi disponibil și cu range-extender, această versiune fiind disponibilă pentru piața americană, acolo unde clienții sunt nevoiți să parcurgă distanțe mari.

Mazda EV va ajunge în showroom-uri anul viitor, ca rezultat al unui proiect intern al companiei de la Hiroshima, desfășurat în afara colaborării constructorului cu Toyota, Suzuki și Subaru, în cadrul căreia va construi alte modele electrice.

 

Adaugati comentariu