Mazda MX-5 este World Car of the Year 2016 – Mașina anului în lume

Mazda MX-5 a fost încoronată World Car of the Year 2016 (Mașina internațională a anului), titlu decernat conform tradiției în a doua zi de presă a Salonului Auto de la New York. Mazda mai are în palmares un premiu WCOTY, obținut în 2008, cu Mazda2.

A patra generație a roadster-ului nipon a reușit să devanseze alte patru finaliste, printre care s-au numărat Mercedes GLC, Audi A4, Jaguar XE și un alt model Mazda, crossoverul CX-3. Pe locul doi s-a clasat GLC.

Mazda MX-5 nu a plecat acasă cu un singur trofeu. Modelul japonez a obținut și titlul Designul Anului 2016 (World Car Design), devenind, astfel, prima mașină din istorie care câștigă ambele premii în același an.

Pentru a fi eligibile, maşinile concurente trebuie să fie comercializate în cel puţin cinci ţări, de pe minimum două continente, însă nu mai devreme de 1 ianuarie 2015. Din juriu fac parte 73 de jurnaliști auto cu experienţă, reprezentând publicaţii de profil din 23 țări, din întreaga lume. Majoritatea provin din America de Nord, Europa, Asia şi Rusia.

Trofeul WCOTY nu coincide cu premiul COTY (European Car of the Year), decernat în fiecare an în Europa și câștigat în 2016 de noul Opel Astra.

One thought on “Mazda MX-5 este World Car of the Year 2016 – Mașina anului în lume

Adaugati comentariu