Mazda propune un sistem care permite mașinilor să comunice cu tramvaiele

Fiind deja unul dintre liderii în tehnologia de siguranţă de ultimă generaţie, Mazda propune un sistem unic în lume ce permite autoturismelor să comunice cu tramvaiele. Compania va începe testarea sistemului Advanced Safety Vehicle (AVS-5) pe drumurile publice din Japonia începând cu luna octombrie.

Sistemul, primul de acest gen din lume, foloseşte pentru comunicare unde radio de 700Hz care permit autoturismelor şi tramvaielor să împartă diverse informaţii cum ar fi tipul şi locul unui vehicul, direcţia spre care se îndreaptă şi date despre sistemul de frânare şi de semnalizare. Autoturismul ASV-5 este echipat cu senzori ultraperformanţi şi cu camere care monitorizează împrejurimile şi urmăresc traseul pietonilor, marcajele ruriere, alte vehicule şi tramvaie.

Scopul acestor teste este să confirme abilitatea sistemului de comunicare de a preveni accidentele. Probele vor fi efectuate pe străzile din Hiroshima,unde tramvaiele transportă zilnic peste 150.000 de persoane, fiind, ca şi în multe oraşe europene, un mijloc vital de transport.

Tehnologia inovatoare a fost dezvoltată de o echipă formată din specialişti Mazda, de la Universitatea din Tokyo, ai Companiei de Transport Feroviar Hiroshima şi de la Laboratorul Naţional pentru Siguranţa Traficului şi Mediului din Japonia.

Aceste eforturi reflectă filosofia Mazda de creştere a siguranţei şi de reducere a riscului de accident. Aceasta stă la baza tehnologiei de siguranţă activă i-ACTIVESENSE care foloseşte un set de senzori. Sistemele i-ACTIVESENSE sunt disponibile pe Mazda6, pe Mazda CX-5 şi pe noua Mazda3 şi ajută conducătorii auto să recunoască şi să răspundă la potenţialele pericole, prevenind accidentele sau reducând severitatea în cazul producerii acestora.

Adaugati comentariu