Mazda și Toyota vor construi o mașină împreună. Despre ce este vorba?

Toyota concept Mazda

Mazda și Toyota au bătut palma. Vor construi împreună mașini la uzina din Huntsville, Alabama. Cele două modele vor avea în comun o serie de piese, dar vor fi dezvoltate independent.

Este vorba despre modele cu gardă mare la sol, construite de fiecare dintre cei doi producători. Companiile nipone au pus accentul pe acest aspect, pentru că vor ca fanii lor să știe că cele două modele nu vor fi identice, ci vor avea propriul look și propria personalitate.

Cel mai probabil, SUV-ul Toyota va fi o versiune de serie a conceptului FT-4X, dezvăluit în 2017 la Salonul Auto de la New York. Informația este confirmată și de șeful diviziei de design a companiei, care susținea, la acea vreme, că FT-4X este, în proporție de 75%, gata pentru producția de serie.

Ca și C-HR, FT-4X în versiune de serie va avea la bază platforma TNGA, dar va primi un interior mai spațios și posibilitatea de a putea fi comandat cu tracțiune integrală.

Mazda, care a prezentat la Geneva încă un SUV, CX-30, păstrează misterul asupra crossover-ului care va ajunge în gama sa, dar Car&Driver notează că ar putea fi vorba despre un SUV de clasă medie, care ar putea primi denumirea de CX-7, care va fi poziționat între CX-5 și CX-9.

SUV de clasă mică Mazda CX-30

Uzina din Alabama, Statele Unite, va demara producția în 2021 și va avea o capacitate de producție de până la 300.000 de vehicule construite anual, ceea ce înseamnă 150.000 de unități pentru fiecare dintre cei doi constructori.

 

Adaugati comentariu