Mazda2 vine în Europa fără motorul pe care fanii îl așteptau

Mazda2 facelift (2)

Mazda2 a fost dezvăluită săptămâna trecută. Modelul nipon de clasă mică va ajunge și în Europa, dar cu o surpriză de proporții pentru fanii modelului. Lipsește din gamă un motor care ar fi fost pe gustul est-europenilor încă interesați de diesel.

Mazda2 va ajunge pe “Bătrânul Continent” la începutul anului viitor și o va fae fără motorul diesel. Skyactiv-D 1.8 turbo diesel va fi disponibil în Japonia, dar nu și în Europa. Fanii noului super-mini sperau ca propulsorul să apară în gamă, după ce nici versiunea care este acum pe piață nu a beneficiat de prezența unui diesel sub capotă.

Astfel, mini-Mazda va fi pusă în mișcare de motorul Skyactiv-G de 1,5 litri, aspirat natural, cu patru cilindri, disponibil în două versiuni de putere: 75, respectiv 90 CP, aceasta din urmă disponibilă și cu transmisie automată. Ambele versiuni sunt echipate standard cu sistemul Mazda M Hybrid.

Noua Mazda2 – Informații și fotografii oficiale

Mazda2 facelift a primit o serie de modificări estestice minore, atât la interior, cât și la exterior, iar niponii spun că modelul lor de clasă mică este acum mai silențios, dar și mai confortabil, datorită unei suspensii revizuite.

Mașina primește standard faruri LED și opțional, faruri adaptive LED. Se regăsește la bord sistemul multimedia Mazda Connect actualizat, care asigură acum conexiune Apple CarPlay și Android Auto, dar și un pachet de siguranță i-Activesense îmbunătățit, care include sistemul de menținere a benzii de circulație, sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere și o cameră de 360 de grade.

Spre deosebire de versiunea pentru Japonia, care poate fi comandată și cu tracțiune integrală AWD, Mazda2 europeană va fi disponibilă exclusiv cu tracțiune față.

Adaugati comentariu