McLaren Artura: primul plug-in hybrid pentru marca britanică

mclaren-artura-5-autoexpert.ro

McLaren și-a mărit gama de modele cu supercarul Artura, primul plug-in hybrid produs de marca britanică.

McLaren a dezvăluit noul model Artura, un supercar creat de la zero. Este primul plug-in hybrid al mărcii britanice, dar nu face rabat la capitolul performanțe, anunțând o accelerație de la 0 la 100 km/oră în 3 secunde.

mclaren-artura-6-autoexpert.ro

McLaren Artura: 680 CP

Sprintul de la 0 la 200 km/oră se face în 8.3 secunde, iar de la 0 la 300 km/oră în 21.5 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 330 km/oră.

Noul model folosește un sistem hibrid pentru propulsie format dintr-un motor V6 biturbo de 3.0 litri și un motor electric pentru un total de 680 CP și 720 Nm. Motorul termic este responsabil pentru 585 CP, iar cel electric adaugă încă 95 CP. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze automată cu opt trepte.

mclaren-artura-1-autoexpert.ro

În ciuda acestor cifre, McLaren Artura este cel mai economic model produs de britanici, cifra oficială pentru consum fiind de 4.7 l/100 km.

Folosind doar propulsia electrică, Artura poate parcurge până la 30 km. Bateria folosită pentru propulsia motorului electric are o capacitate netă de 7.4 kWh ce poate fi încărcată și la o priză casnică.

mclaren-artura-8-autoexpert.ro

Modelul Artura folosește noua arhitectură MCLA (McLaren Carbon Lightweight Architecture), o platformă ce folosește extensiv materiale ușoare ca aluminiul și fibra de carbon.

Noul model are un preț de pornire de 185.500 lire pe piața din Marea Britanie.

Via McLaren

 

Adaugati comentariu