McLaren Solus GT – supercar cu tehnologie importată din Formula 1

McLaren Solus GT este un supercar ce va fi produs în serie limitată, inspirat direct de conceptul dezvoltat de McLaren pentru jocul video Gran Turismo.

McLaren Solus GT este practic un monopost cu motor V10 aspirat ce oferă 840 CP și 640 Nm ce va fi produs într-o serie limitat la doar 25 exemplare. Toate cele 25 de unități au fost deja vândute.

McLaren Solus GT

Prezentat în cadrul Monterey Car Week, McLaren Solus GT este un supercar dedicat circuitului. Cu tehnologie importată direct din Formula 1, Solus GT este un monopost carosat. Caroseria este pur aerodinamică, dezvoltarea fiind făcut în tunelul de vânt și prin tehnologia virtuală CFD (Computational Fluid Dynamics). Caroseria dispune inclusiv de elemente aerodinamice ce permit efectul de sol.

În partea frontală a caroseriei din fibră de carbon au fost incluse și blocuri optice LED extrem de subțiri. Greutatea totală a modelului Solus GT este sub 1000 kilograme. Jantele folosite au 18 inchi și prinderi cu un singur prezon, un alt element preluat din F1.

Interiorul este dedicat unei singure persoane și a fost configurat în stilul unui monopost de competiție. Proprietarii își pot creea un scaun dedicat și vor primi un combinezon omologat, cască de protecție și sistem HANS.

McLaren Solus GT folosește un propulsor V10 aspirat de 5.2 litri ce poate atinge 10.000 rpm și dezvoltă 820 CP. Accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în 2.5 secunde, iar viteza maximă este de peste 320 km/oră. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze cu șapte trepte.

Via McLaren

Adaugati comentariu