Mercedes-AMG cucerește titlul la Constructori în F1. Șeful echipei e pe jumătate român!

Mercedes-AMG Petronas Motorsport World Champions (5)

Mercedes-AMG Petronas Motorsport cucerește cel de-al 5-lea titlu consecutiv la Constructori în Formula 1, după o victorie norocoasă a lui Lewis Hamilton în Marele Premiu al Braziliei. Începutul dominației Mercedes coincide cu aducerea la conducerea echipei a lui Toto Wolff, care este pe jumătate român.

Succesul echipei vine cu o etapă înainte de finalul sezonului și la două săptămâni după ce Lewis Hamilton și-a asigurat titlul mondial la Piloți, anulându-i orice șansă la a deveni campion rivalului de la Ferrari, germanul Sebastian Vettel.

Mercedes-AMG Petronas Motorsport World Champions (1)

În Brazilia, liderul cursei, Max Verstappen, a fost imaginea ghinionului. O coliziune cu pilotul Force India, Esteban Ocon, rămas cu un tur în urmă, avea să-i fure victoria în Brazilia. Verstappen s-a răsucit pe circuit, iar Hamilton a profitat și a trecut în frunte. Pilotul francez a fost penalizat cu un stop-and-go de 10 secunde.

Mercedes-AMG Petronas Motorsport (2)

A fost victoria cu numărul 72 în Marele Circ pentru Hamilton. Max Verstappen a sosit al doilea, iar pe ultima treaptă a podiumului a încheiat Kimi Raikkonen. Celălalt pilot Mercedes-AMG a fost nevoit să se mulțumească, în Brazilia, cu locul 5, după ce a fost depășit de către Daniel Ricciardo de la Red Bull. Rivalul lui Hamilton, Sebastian Vettel, a terminat pe 6.

Toto Wolff Mercedes-AMG Petronas Motorsport

A fost o zi magică pentru Mercedes-AMG Petronas. Este cea de-a doua echipă după Ferrari, care își adjudecă titlul la Constructori cinci ani la rând. Dominația Mercedes-AMG Petronas Motorsport în Formula 1 a demarat odată cu aducerea în fruntea echipei a managerului Toto Wolff, în ianuarie 2013. Născut la Viena în 1972, Wolff are și origini române. Mama sa este poloneză, iar tatăl său s-a născut în România.

Adaugati comentariu