Mercedes-AMG GT R Roadster – Nemții taie acoperișul supercar-ului

Mercedes-AMG GT R Roadster (6)

Născut în “Iadul Verde” de la Nurburgring și conceput inițial ca un coupe, supercar-ul Mercedes-AMG GT R devine acum roadster. Și avem fotografiile spion preluate de la Quattroruote.it, care dovedesc planurile celor de la Mercedes.

Mercedes-AMG GT R Roadster a ieșit pe circuit pentru teste. Cel mai sportiv membru al familiei AMG GT primește acum un acoperiș textil. Această soluție este aleasă de nemți pentru a menține greutatea mașinii sub control. Supercar-ul va primi toate elementele care se vor regăsi și la frații săi odată cu operațiunea facelift de la mijlocul ciclului de viață.

Mercedes-AMG GT R Roadster (3)

Mercedes-AMG GT R a devenit cel mai puternic

Safety Car din istoria Formulei 1

Fotografiile spion nu dezvăluie prea multe din mașina îmbrăcată în familiarul camuflaj alb-negru. Vehiculul prezintă o grilă a radiatorului Panamericana cu lamele vertical, prize mari de aer și faruri LED cu semnătură luminoasă cunoscută deja de la celelalte versiuni GT. Mercedes-AMG GT R Roadster primește aceleași console scurte, un difuzor de aer agresiv și un eleron spate. Stopurile LED orizontale și înguste și un sistem dublu de evacuare definesc partea posterioară a GT R-ului.

Mercedes-AMG GT R Roadster (1)

Decapotabila cu două locuri promite performanțe asemănătoare cu cele ale “fratelui” coupe, la pachet cu senzația de libertate pe care o poate oferi o mașină care rulează fără acoperiș.. Un motor V8 biturbo de 4.0 litri cu aproximativ 600 de cai putere la dispoziție, în loc de actuala putere de 585 de cai putere, își va găsi loc sub capota alungită. Un diferențial electronic de limitare a alunecării, o transmisie automată cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj, dar și numeroase elemente din fibră de carbon vor confirma că Roadster-ul, ca și coupe-ul, s-a născut în “Iadul Verde” de la Nurburgring.

Mercedes-AMG GT R Roadster va vedea lumina zilei anul viitor.

Sursă foto: Quattroruote.it

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top