Mercedes-AMG One a devenit cea mai rapidă mașină pe Nurburgring

Hypercarul cu tehnologie hibridă Mercedes-AMG One a devenit cea mai rapidă mașină de serie care a parcurs un tur pe circuitul Nurburgring.

Cel mai nou hypercar din oferta germanilor de la Mercedes-AMG a devenit cea mai rapidă mașină produsă în serie pe circuitul Nurburgring Nordschleife. La volanul modelului One a fost pilotul Maro Angel, pilot Mercedes în DTM și ambasador al mărcii germane.

Nou record pe Nurburgring

Mercedes-AMG One dispune de 1063 CP și tehnolgie preluată direct din Formula 1. Sistemul hybrid folosit pentru propulsie are la bază motorul V6 de 1.6 litri și patru motoare electrice. Un motor electric a fost integrat în turbină, altul secondează motorul termic, iar alte două motoare electrice sunt amplasate pe puntea față. Motorul termic produce 574 CP și trimite puterea către puntea spate prin intermediul unei transmisii secvențiale cu șapte trepte. Pentru a susține motoarele electrice este folosită o baterie de 8,4 kWh, ceea ce permite și o autonomie în mod electric de 18 kilometri. Bateria poate fi încărcată și din surse externe prin chargerul integrat de 3,7 kW.

Mercedes-AMG One poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 2,9 secunde, de la 0 la 200 km/oră în secunde, iar viteza maximă ce poate fi atinsă este de 352 km/oră.

Hypercarul german a oprit cronometrul după 6 minute 35.183 secunde, fiind mai rapid cu 8 secunde față de recordul anterior. Vechiul record pentru această categorie a fost stabilit în 2021 de un Porsche 911 GT2 RS echipat cu pachet Manthey Performance (6:43.3).

Via Mercedes

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top