Mercedes-AMG ONE va fi numele hypercar-ului de la Mercedes în versiune de serie

Mercedes-AMG ONE

Mercedes-AMG ONE va fi numele viitorului hypercar al companiei. Denumirea reprezintă o aluzie la faptul că mașina va prelua tehnologia folosită la monoposturile din Formula 1. Cu cifre impresionante, ONE se va poziționa în vârful portofoliului Mercedes.

Mercedes-AMG ONE este supus, de luni bune, unor teste intensive pe un circuit secret din Anglia, sub atenta supraveghere a echipei din motorsport. Inginerii au finalizat etapa dezvoltării sistemului de aerodinamică activă cu care va fi echipată mașina, iar acum îl verifică.

Mercedes-AMG ONE

Hypercar-ul a fost testat în tunelul de vânt, pentru verificarea eleronului alcătuit din mai multe elemente și care va fi extins în două etape, pentru a oferi forța de apăsare necesară în funcție de condițiile de rulare. Experții de la Affalterbach, dar și specialiștii echipei de Formula 1 de la Brackley și Brixworth, alcătuiesc echipa multinațională care lucrează pentru a-i oferi viitorului ONE tot ce e este mai bun în ceea ce privește dinamica și tehnologia. Mercedes-AMG ONE va fi ceea ce ei numesc transferul tehnologiei din sporturile cu motor într-o mașină certificată pentru drumurile publice. Pilotul de la Mercedes, Valtteri Bottas, a testat și el hypercar-ul în etapa de dezvoltare.

Mercedes-AMG ONE

Frankfurt Live: Totul despre Mercedes-AMG Project One

Viitorii clienți de Mercedes-AMG ONE pot primi informații referitoare la dezvoltarea hypercar-ului la bordul unui camion transformat în showroom mobil. Cei care urcă în camion vor avea chiar șansa de a lua loc în habitaclul lui ONE și de a vedea cu ochii lor tot ce se va regăsi la bord.

Remorca are părțile laterale extensibile, pentru a oferi un spațiu aerisit, un lounge de relaxare, un bar, dar și informații redate pe ecrane tactile, în documentare și interviuri cei implicați în dezvoltarea vehiculului. Camionul se află zilele acestea pe teritoriul rivalilor BMW, la Munchen.

Mercedes-AMG ONE

Doar 275 de astfel de hypercar-uri vor fi construite și comercializate pentru o sumă astronomică: 2,275 de milioane de euro. Hypercar-ul va fi pus în mișcare de două motoare electrice care vor funcționa alături de un motor convențional de 1,6 litri, asigurând mașinii aproximativ 1.100 de cai putere. Sunt cifre care vor transforma Mercedes-AMG ONE în cea mai puternică mașină construită vreodată de producătorul auto premium german.

Adaugati comentariu