Mercedes-AMG Project ONE, cel mai tare Mercedes din istorie, a ieșit pe circuit

Mercedes-AMG Project One (1)

Mercedes-AMG Project ONE devine realitate. La un an după prezentarea show car-ului la Salonul Auto de la Frankfurt, vedem acum primele fotografii spion cu prototipurile.

O echipă internațională lucrează zi și noapte pentru a atinge un scop comun: să aducă tehnologia hibridă din Formula 1 pe șosele.

Echipa Mercedes-AMG Petronas Motorsport, care își desfășoară activitatea la Brackley și Brixworth, în Marea Britanie, vine cu experiența dobândită pe circuit pentru a-i ajuta pe inginerii specializați în dezvoltarea mașinilor pentru drumurile publice.

Mercedes-AMG Project One

La preț dublu! Un Mercedes-AMG Project One este de vânzare,

deși modelul era sold out!

Au adunat deja împreună sute de ore de teste. Nu e deloc ușor să integrezi un sistem de propulsie utilizat în competiții într-un model care va fi produs în serie. Întregul sistem este supus celor mai dure teste la centrul de dezvoltare Mercedes-AMG, dar și pe circuit, teritoriul pentru care a fost conceput.

Echipele au încheiat cu succes etapa instalării sistemului de propulsie extrem de complex în primele prototipuri ale hypercar-ului Mercedes-AMG Project ONE. Din acel moment, piloți profesioniști, însoțiți de ingineri, au parcurs ture de circuit, iar și iar, într-o zonă secretă de testare din Anglia. Așa că iată primele fotografii în care apar prototipurile camuflate. Din cauza zgomotului produs de motor, este imposibil să ascunzi asemenea mașini.

Mercedes-AMG Project One

Mercedes-AMG Project ONE este propulsat de un motor V6 turbo de 1.6 litri, care lucrează în tandem cu două motoare electrice, MGU-H și MGU-K, în cadrul unui sistem avansat KERS, capabil să amplifice puterea motorului pe benzină. Întregul sistem va dezvolta aproximativ 1.100 de cai putere și va ajuta mașina să ajungă de la 0 la 100 km/h în aproximativ 2,5 secunde.

Șasiul și motorul vor fi construite în Anglia. Doar 275 de clienți norocoși vor putea pune mâna pe cel mai puternic Mercedes construit vreodată. Dar numai după ce vor plăti prețul de 2,275 de milioane de euro. Omul de afaceri Ion Țiriac a rezervat deja una dintre cele 275 de unități care vor fi produse.

Adaugati comentariu