Mercedes-AMG și Mercedes-Maybach vor fi grupate într-o singură subsidiară

Mercedes-AMG

Un purtător de cuvânt al grupului Diamler a anunțat că mărcile Mercedes-Maybach și Mercedes-AMG vor fi grupate într-o singură subsidiară.

Cu scopul de a asigura reduceri de costuri pe plan intern şi de a accelerara implementarea măsurilor de restructurare în vederea îmbunătăţirii profitabilităţii Daimler va grupa sub aceeași entitate marca de lux Mercedes-Maybach cu cea sport Mercedes-AMG.

Conform agenției dpa, care citează un oficial al companiei, independenţa brandurilor individuale va fi menţinută şi îmbunătăţită sub conducerea lui Philipp Schiemer, şeful AMG, care va prelua responsabilităţi suplimentare.

În februarie, Daimler a anunţat că urmează să îşi schimbe denumirea în Mercedes-Benz şi să listeze separat divizia de camioane până la finele anului. Această separare este cea mai importantă restructurare decisă de Ola Kallenius de la numirea sa în funcţia de director general al grupului german Daimler AG în urmă cu aproape doi ani.

În plus, separarea de divizia de camioane îi va mulţimi şi pe investitori, care cer de mult timp conducerii Daimler să analizeze o listare a diviziei de camioane, unul dintre cei mai mari producători mondiali de vehicule comerciale.

Listarea diviziei de camioane – Daimler Truck – la Bursa de la Frankfurt ar urma să aibă loc până la finalul acestui an. La momentul oportun, Daimler îşi va schimba denumirea în Mercedes-Benz, a informat grupul german.

Daimler a revizuit recent în creştere estimările privind profitul din 2021, dar a avertizat că deficitul global de semiconductori ar putea afecta în continuare vânzările în trimestrul doi.

Estimările se bazează pe o redresare a accesului la cipuri pentru industria auto în semestrul doi din 2021, deşi în prezent există o vizibilitate limitată, se arată într-un comunicat al grupului german.

Cu toate aceste probleme, oficialii Daimler se aşteaptă ca profitul operaţional din 2021 să fie semnificativ mai ridicat decât în 2020, în urma redresării economiei mondiale după pandemia de coronavirus.

– Mercedes-AMG GLA 35 – Un AMG mai accesibil
Mercedes-Benz România va avea un nou director executiv

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top