Mercedes-AMG SL: informații și fotografii oficiale

Mercedes-AMG a lansat oficial cea mai nouă generație a roadsterului SL ce aduce în premieră tracțiunea integrală pentru acest model, dar și o viitoare versiune electrificată.

A șaptea generație Mercedes SL a fost prezentată oficial. Roadsterul revine la un layout cu 2+2 locuri, aduce un look sexy în stilul actual al mărcii germane, dar și o serie de inovații în premieră pentru acest model.

Mercedes-AMG SL – a șaptea generație a legendarului roadster

Pentru prima dată dezvoltarea noului SL a fost încredințată în totalitate diviziei AMG și asta înseamnă că noua model decapotabil va împărți o parte din componentele sale cu a doua generație a modelului AMG-GT, prevăzută pentru lansare în 2023.

Avem o platformă complet nouă din aluminiu ce oferă o structură mult mai rigidă fațp de anteriorul SL ce utiliza arhitectura MRA. Caroseria noului SL cântărește doar 270 kilograme. Deși anumite elemente de design par inspirate de modelul GT Roadster, noul SL are o apariție mai elegantă cu un spoiler spate complet redesenat, iar partea frontală este dominată de grila Panamericana. Blocurile optice sunt similare cu cele ale modelului CLS.

La capitolul invoații tehnice, Mercedes și-a echipat noul SL cu un spoiler față activ, plus un eleron retractabil în partea din spate. Noul model vine cu direcție integrală în echiparea de serie, iar plafonul este textil din trei straturi. Constructorul spune că acesta cântărește cu 21 kilograme mai puțin față de hardtop-ul pliabil folosit de generația anterioară.

La lansare, Mercedes-AMG SL va fi lansat cu două variante ale motorului V8 twin-turbo de 4.0 litri. Pentru versiunea SL 63 4Matic+ motorul dezvoltă 585 CP și un cuplu de 800 Nm. Poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 3.6 secunde și o viteză de 315 km/oră. Pentru versiunea SL 55 Matic+, motorul dezvoltă 476 CP și 700 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în 3.9 secunde și o viteză de top de 295 km/oră. Motoarele sunt asociate cu cutia de viteze automată AMG Speedshift MCT cu nouă trepte.

Pentru prima dată, SL va avea tracțiune integrală 4Matic, iar ulterior va fi lansată și o versiune electrificată despre care nu au fost date prea multe detalii în afara faptului că va folosi un motor electric amplasat pe puntea spate.

Via Mercedes-AMG

Adaugati comentariu