Mercedes are mai multe planuri PHEV decât ICE

Mercedes are mai multe planuri PHEV decât ICE

Mercedes-Benz a lansat alături de noul Clasa E și o serie de modele compacte PHEV. În schimb, se pare că va renunța la o parte din versiunile ICE. Și nu numai, ci va mai tăia și din modele sau platformele actuale.

Constructorul teuton a introdus recent noi variante PHEV (plug in hybrid) care vor complimenta gama compactă ICE (cu propulsie termică). Este vorba despre CLA 250e, CLA 250e Shooting Brake și GLA 250e. Ele vor deveni disponibile pe Bătrânul Continent din această primăvară. Toate au la bază același sistem de propulsie hibrid, reîncărcabil.

Cele trei PHEV-uri Mercedes combină un ICE de 1,3 litri pe benzină cu un motor electric. Totalul disponibil este de 160 kW (215 CP) și 450 Nm. Sistemul EQ Power mai conține și un acumulator de aproximativ 15,6 kWh. Suficient pentru o autonomie WLTP care variază între 53 și 69 de km, în funcție de model.

Mercedes are mai multe planuri PHEV decât ICE

Performanțele nu sunt nici ele de neglijat. CLA 250e ajunge la 100 km/h în 6,8 secunde și la o viteză maximă de 240 km/h (140 km/h EV). Versiunea SB vine cu 6,9 s și 235 km/h. SUV-ul este cel mai „lent” – 7,1 secunde și 220 km/h. Reîncărcarea la sisteme AC durează 1h45 la 7,4 kW. Foarte interesant – noile PHEV-uri au și opțiune de încărcare rapidă DC, la 24 kW (25 min pentru 10-80%).

Mercedes plusează cu șase PHEV-uri în zona compactă, însă se pregătește să renunțe la anumite ICE-uri, conform Autocar. „Verificăm întreg portofoliul curent, în special deoarece am anunțat atât de multe modele EV,” a declarat pentru publicația britanică Markus Schafer, șeful R&D la Mercedes. „Idea de bază este de a optimiza – vom scoate variante de modele, dar și platforme, grupuri motopropulsoare sau alte componente.”

Adaugati comentariu