Test drive Mercedes Benz C200 CGI 184 CP – Vitamina C 200

Împotriva asteniei de primăvară, Mercedes-Benz vă recomandă vitamina C 200 BlueEFFICIENCY un model de intrare in gama cu aspiratii economice si ecologice.

  • Calitatea interiorului
  • Motor economic si ecologic
  • Pret de achizitie
  • Doar 5 trepte pentru transmisia automata

Asistăm la un eveniment fără precedent în România: s-a reinventat moda în materie de maşini. Nu mai sunt atât de căutate maşinile zgomotoase care consumă mai mult decât prevede legea bunului simț şi care subţiază considerabil stratul de ozon la fiecare apăsare de acceleraţie.

Nu mai este de ajuns ca maşina pe care o conduceţi să valoreze sume exotice pentru ca să fiţi considerat un om prosper, ci trebuie să aibă “acel ceva”. În cele mai multe cazuri, acel ceva este sinonim cu termenul ‘green’.

Colecţia de automobile pri-mă-vară-vară 2010 propune maşini exclusiviste, care oferă performanţe dinamice superioare în condiţiile unui consum redus de carburant şi un nivel de noxe scăzut.

Constructorii nu au stat prea mult pe gânduri, fiecare propunând cel puţin o versiune. În cazul de faţă vorbim de Mercedes-Benz C200 CGI care se remarcă atât printr-un preţ intersant de achiziţie cât şi printr-un motor pe benzină, economic, de ultimă generaţie.

Atunci când spunem clasa medie premium, ne gândim la un preţ ridicat, confort maxim, dar mai ales un design după care întoarce lumea capul.

Clasa C nu numai că fură privirile şi rupe inimi, ci, de la volan se poate citi pe feţe uimirea combinată cu admiraţia. Dacă am fi nevoiţi să caracterizăm printr-un singur cuvânt designul exterior al Clasei C de la Mercedes-Benz, acela ar fi “rafinat”, atât la propriu, cât şi la figurat.

Cei pentru care maşina nu reprezintă  doar un simplu mijloc de deplasare tratează confortul oferit de interior cu maximă seriozitate.

Rafinament şi bun gust

Oricât de critici dorim să fim cu interiorul lui C 200 CGI concluzia e aceeaşi: totul este atent lucrat, iar bunul gust şi rafinamentul sunt omniprezente. Sigla 200 CGI nu lasă loc la interpretări. Odată pornit motorul, confortul îşi spune cuvântul: sunetul celor 4 cilindri este dat la minimum, dar o uşoară apăsare a pedalei de acceleraţie trezeşte cei 184 CP.

Motorul se simte în largul lui atunci când turometrul trece de 4000 ture, iar elasticitatea acestuia îşi spune cuvântul când vine vorba de consumul mixt declarat de constructor: 7,2 l/100 km. La baza acestor performanţe stau compresor, răcire intermediară, patru supape pe cilindru, distribuţie variabilă şi dispozitiv de asistare adaptivă, pe scurt sistemul Twinpulse.

Multumită noii tehnologii prin care Mercedes Benz combină recircularea gazelor de evacuare cu injecţia secundară de aer în injecţia directă de benzină, C 200 CGI satisface standardele de emisii poluante fără nici un efort.

Butonul martor din bord corespunzător funcţiei „check engine“ se va aprinde când OBD descoperă o perturbare în sistem. În rest, aceeaşi limuzină care, la viteze ridicate, “pluteşte” cum numai un Mercedes-Benz ştie s-o facă.

Suspensia setată pe confort absoarbe micile denivelări, creându-le pasagerilor senzatia ca orice drum judetean este autostrada.

Date tehnice: Mercedes-Benz
C200 CGI
Sasiu si caroserie
Motorizare 200 CGI
Nr. usi/locuri 4/5
Masa proprie/totala [kg] 1415/1975
Dimensiuni si capacitati
Lung/lat/inalt [mm] 4585/1770/1445
Ampatament 2780
Volum portbagaj [l] 475 (475)
Motor si transmisie
Tip motor 200 CGI
Combustibil Benzina
Cilindree [cmc] 1796
Sistem alimentare injectie directa+turbo
Putere max. [kW(CP)/rpm] 135(184)/5500
Cuplu max. [Nm/rpm] 250/2800
Cutie de viteze Automata/5
Performante si consum
Viteza maxima [km/h] 235
0-100 km/h [s] 8.2
Consum urban/extra/mixt 10.1/5.5/7.2
Emisii CO2 [g/km] 168

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top