Mercedes-Benz CLA va fi prezentat la CES. Primul teaser

Mercedes-Benz CLA CES Las Vegas

Mercedes-Benz CLA va fi prezentat nu la un salon auto, ci la Consumers Electronics Show. După ce a anunțat că nu va face deplasarea la Detroit, Mercedes își canalizează toată atenția asupra evenimentului dedicat tehnologiei, care va avea loc în ianuarie în Las Vegas.

Aflat la cea de-a doua generație, Mercedes-Benz CLA apare în prima imagine teaser, care arată parțial profilul coupe-ului cu patru uși. Se poate observa acoperișul cu linie descendentă, Mercedes confirmând astfel că nu mașina nu va semăna, cel puțin din profil, cu versiunea sedan a Clasei A, prezentat vara trecută.

Reprezentanții brand-ului premium german susțin că viitorul CLA este „cel mai emoțional vehicul din clasa sa”, dar și un “exemplar inteligent foarte inteligent din punct de vedere automobilistic”.

Mercedes-Benz CLA CES Las Vegas 2Citește și:

Primul test Mercedes Clasa A

CLA va primi sistemul multimedia bazat pe inteligență artificială MBUX, care și-a făcut debutul odată cu A-Class, dar navigație cu funcție de realitate augmentată și abilitatea de a primi comenzi vocale.

Poziționat în partea superioară a gamei, CLA va veni cu un interior mai elegant decât Clasa A și cu materiale cu o calitate mai bună.

Gama de motorizare însă, o va imita pe cea a Clasei A. O versiune AMG 35 și una AMG 45 rămân în cărți, aceasta din urmă fiind programată să primească peste 400 de cai putere.

La standul Mercedes de la Consumers Electronics Show, compania germană va aduce și crossover-ul electric Mercedes-Benz EQC, dar și un conceptul Vision Urbanetic, ambele în premieră pe teritoriu american.

Adaugati comentariu