Mercedes-Benz E-Class primește permis pentru rulare autonomă

Mercedes-Benz face un nou pas către modul autonom de rulare. Noul E-Class este prima mașină de serie care primește permis pentru rulare autonomă în statul american Nevada.

Una dintre condițiile impuse este ca două persoane să se afle în permanență la bordul vehiculului, una dintre acestea aflîndu-se la volan, pentru că șoferul uman trebuie să execute manevrele de întoarcere, dar și intrările și ieșirile de pe autostrăzi.

CITEȘTE TOTUL DESPRE NOUL MERCEDES E-CLASS AICI

Testele se vor desfășura în condiții normale de trafic. Pentru ca vehiculele să fie ușor de recunoscut în trafic, toate vor purta plăcuțe de înmatriculare roșii, eliberate special pentru mașinile cu abilități de rulare autonomă.

Doar mici modificări auspra unității de control trebuie operate, dar acestea nu vor afecta în niciun fel volanul și nici sistemele ESP.

“Faptul că Mercedes-Benz este primul producător auto din lume care să primească un astfel de permis demonstrează că suntem cu un pas înaintea celorlalți în ceea ce privește rularea autonomă. Noul E-Class reprezintă, așadar, un mare pas înainte către un vehicul complet autonom”, a declarant Thomas Weber, membru în Consiliul de Administrație de la Daimler.

Mercedes-Benz E-Class 2016 va fi în centrul atracției săptămâna viitoare la Detroit, la primul salon auto al anului.

Nevada este un teritoriu foarte primitor pentru proiectele referitoare la rularea autonomă desfășurate de Daimler. Începînd cu luna mai a anului trecut, compania testează două camione autonome pe șoselele statului american.

Adaugati comentariu