Mercedes-Benz EQB – informații și fotografii oficiale

Salonul Auto de la Shanghai deschide un val de premiere, iar printre cele mai importante modele prezentate se numără noul SUV electric Mercedes-Benz EQB.

Mercedes-Benz continuă electrificarea gamei prin lansarea unui nou SUV electric: EQB. La doar câteva zile distanță de prezentarea modelului EQS, familia de modele electrice primește varianta electrică a modelului GLB.

Mercedes-Benz EQB

Cu dimensiuni exterioare similare cu cele ale modelului GLB, noul EQB are 4.684 mm lungime, 1.834 mm lățime și 1667 mm înălțime. Silueta lui EQB este similara cu a omologului său cu motoare termice, dar primește o serie de elemente specifice familiei EQ. Avem grila frontală închisă, faruri full LED și stopuri unite de o bandă LED plus clasicele accente albastre care anunță faptul că avem de-a face cu o mașină electrică.

Versiunea electrică a noului SUV poate fi configurată cu șapte locuri, iar volumul portbagajului variază între 495 și 1710 litri. Pentru versiunea cu șapte locuri, portbagajul are 465 litri.

Versiunea europeană a modelului va fi lansată spre finalul anului, debutul comercial urmând să aibă loc în 2022. În Europa, versiunea EQB 350 va avea tracțiune integrală asigurată de două motoare electrice și o autonomie oficială de 419 km. Puterea nu a fost comunicată oficial, aceasta urmând a fi peste 200 kW (272 CP). Bateriile vor avea capacități ce încep de la 66.5 kWh.

Pe piața din China, modelul EQB va primi și nivel de echipare AMG Line, puterea totală fiind de 292 CP.

Mercedes-Benz EQB va fi construit începând cu anul 2021 la uzina maghiară din Kecskemet, pe aceeași linie de producție cu modelul GLB.

Via Mercedes-Benz

Adaugati comentariu