Mercedes Clasa V, Clasa V Marco Polo, Vito, eVito și EQV în 2024

Mercedes Clasa V AutoExpert.ro

Vanurile Mercedes – Clasa V, Clasa V Marco Polo, Vito, eVito și EQV – beneficiază de modificări ale stilului și au și mai multă tehnologie.

Pentru a răspunde mai bine dorințelor și nevoilor diferite ale cumpărătorilor privați și comerciali, Mercedes‑Benz Vans adoptă din ce în ce mai mult o abordare strategică diferențiată. Strategia luxului se va aplica vanurilor adresate persoanelor particulare – inclusiv EQV, Clasa V și Clasa V Marco Polo –, la fel ca în cazul tuturor autoturismelor Mercedes-Benz. În același timp, compania are o strategie premium în privința vanurilor comerciale – inclusiv eVito și Vito. Scopul este de a implementa pe deplin această schimbare strategică prin introducerea viitoarei arhitecturi electrice modulare și scalabile Van Electric Architecture – VAN.EA pe scurt –, începând cu 2026.

Noile vanuri de dimensiuni medii marchează un pas intermediar important pe această cale. De asemenea, atât în gama vanurilor adresate persoanelor particulare, cât și în a celor comerciale, modelele electrice ar trebui să reprezinte peste 50% până în 2030. Mercedes‑Benz Vans oferă deja câte o versiune electrică pentru fiecare model. Până în prezent, au fost vândute peste 40.000 de vanuri electrice. Cel mai vândut este eVito.

Stil și mai elegant

În funcție de nivelul de echipare, unele vanuri au acum steaua cu trei colțuri aplicată pe grilă, la fel ca în cazul unor autoturisme recente, cum ar fi noua Clasă E. Apropo de grilă, aceasta acum are conturul iluminat cu leduri la Clasa V/Clasa V Marco Polo și EQV, în vreme ce elegantul model Clasa V Exclusive are pentru prima dată o stea verticală clasică montată pe capotă.

Farurile Multibeam LED sunt standard sau opționale, iar stopurile cu LED au acum un contur închis la culoare. În plus la Clasa V și EQV sunt disponibile ornamente cromate cu inscripții Mercedes-Benz. Celelalte modificări de la exterior includ cinci culori noi și câteva jante din aliaj optimizate aerodinamic, cu dimensiuni de 17, 18 și 19 inchi.

Interior high-tech și mai confortabil

Înăuntru, toate vanurile beneficiază de cel mai recent sistem de infotainment MBUX. Vito și eVito au acum un ecran color de 5,5 inchi pentru instrumentele de bord și unul tactil de 10,25 de inchi, în timp ce Clasa V, Clasa V Marco Polo și EQV au o câte o pereche de ecrane de 12,3 inchi.

O consolă centrală actualizată găzduiește un suport de încărcare wireless, opțional, și există noi elemente de confort, cum ar fi volanul încălzit, pornire fără cheie, iluminare ambientală în 64 de culori și lumini posterioare estompate, pentru conducerea pe timp de noapte.

În viitor, Mercedes va dota standard Clasa V și EQV cu o ușă glisantă pe partea stângă. În același timp, frâna de parcare electrică este standard la versiunile comerciale echipate cu transmisie automată.

Asistență premium

În privința sistemelor de asistență, se remarcă Active Brake Assist, care funcționează acum și în intersecții, iar farurile Multibeam LED adaptive au 84 de leduri reglabile individual. Vanurile de dimensiuni medii beneficiază de un pachet de parcare înnoit, cu o cameră la 360 de grade și un asistent pentru manevrarea vehiculelor echipate cu cârlig de remorcare și transmisie automată.

Citește pe autoexpert.roAcesta este Mercedes-Benz EQG 💡

Brandul german de lux consideră aceste vanuri actualizate drept un pas intermediar pe drumul către electrificarea completă. Mercedes-Benz Vans estimează că vehiculele electrice vor reprezenta mai mult de jumătate din vânzările totale până la sfârșitul deceniului.

via Daimler

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Renault Trafic E-Tech Electric AutoExpert.ro

Test drive Renault Trafic E-Tech Electric

Renault își electrifică toată gama de vehicule comerciale. Ultimul pas al procesului se numește Trafic E-Tech Electric. L-am testat în Bordeaux, și

Scroll to Top