Compania germană lansează o serie de filme care ilustrează capabilitățile noului Mercedes E Class. Acestea sunt axate pe elementele de comunicare și siguranță pe care le aduce varianta din 2016 a modelului.

Conform nemților, noul Mercedes E Class este cel mai avansat model din segment. Nu știm dacă au dreptate. Știm doar că tehnologia înglobată în noul model este, într-adevăr, de top. Iar specialiștii Mercedes nu vor să-i credem pe cuvânt, ci ne prezintă o serie de filme menite să ne convingă de complexitatea sistemelor de asistență de care dispune modelul.Mercedes E Class T-Modell

De la comunicarea între vehicule, sau chiar cu senzorii de pe traseu, până la sistemul de rulare semiautonomă, numit Drive Pilot, fiecare tehnologie ajută șoferul să călătorească în siguranță până la destinație. Sigur, o mare parte dintre ele este disponibilă și pe alte mașini, însă cumulul lor impresionează cu adevărat.

Sistemul Drive Pilot în special, oferă caracteristici asemănătoare Autopilotului de la Tesla, însă aduce elementul de noutate numit Impulse Side. Acesta acționează la iminența unui impact lateral, alertat fiind de senzorii aflați în zona ușilor, umflând partea laterală a scaunelor pentru a depărta pasagerul de zona de impact.

Și cum un miniclip valorează cât o mie de cuvinte, vă las să urmăriți ce poate face noul Mercedes E Class!

Via: Carscoops