Mercedes electric atacă Tesla Model S la Paris

Mercedes IAA - Mercedes electric

Mercedes va aduce la Salonul Auto de la Paris un concept complet electric. Acesta va prefigura un viitor model Mercedes electric, capabil de aproape 500 km autonomie, ce va fi lansat în 2018, ca parte a planului de viitor al nemților. Păzea, Tesla!

Pare că toată lumea a fost luată prin surprindere de succesul pe care îl repurtează compania americană de ”rachete” electrice, și fiecare vrea câte o bucățică din acesta. Exclusivitatea pe care Tesla o deține pe segmentele de lux și SUV electrice, i-a permis să pătrundă, pentru prima oară în istorie, în top 10 al celor mai valoroase companii auto din lume.

Răspunsul teutonilor nu se lasă așteptat: un prim model de lux, complet electric, cu emblema în stea, își va face debutul la Paris, în toamnă. Mai mult, într-un interviu acordat jurnaliștilor australieni, boss-ul Mercedes-Benz Australia, David McCarthy, spunea că viitorul model va fi ”o sursă importantă de griji noi” pentru Tesla Model S! Totuși, va fi loc pentru ambele modele pe piață, din moment ce, la data lansării, preconizată pentru 2018, varianta nemților ar putea costa 200.000 de dolari.

Mercedes IAA - Mercedes electric

Cea mai mare problemă a nemților este furnizarea acestui model pe piața australiană, unde cererea pentru un autoturism de lux electric ar putea fi mare, dar distanțele dintre localități sunt uriașe, punând la grea încrecare autonomia bateriilor. Eu aș completa că și Canada este într-o situație asemănătoare, însă acolo legislația încă permite deținerea mașinilor cu motoare mari și consumuri astronomice. Totuși, până în 2018, mă aștept la o înăsprire a legilor pe întreg continentul Nord-American.

Așa cum vă spuneam și luna trecută, Mercedes va lansa la sfârșitul deceniului, 4 modele complet electrice, sedanul despre care tocmai citiți fiind unul dintre ele. Autonomia minimă pe care o va avea cel mai mai slab dintre acestea, va fi de 400 km, în condițiile în care două modele vor fi SUV-uri, iar două – sedanuri.

Sursa: AutoBlog

 

Adaugati comentariu