Mercedes EQC, primul membru al familiei electrice, va fi dezvăluit în curând

Mercedes EQC

Mercedes-Benz EQC a fost arătat parțial într-un teaser oficial, înaintea prezentării oficiale, care va avea loc luna viitoare, în cadrul unui eveniment la Stockholm, în Suedia. EQC este primul membru al familiei electrice EQ.

Mercedes a făcut un teaser video oficial cu noul EQC, primul său model electric ce va fi prezentat pe data de 4 septembrie, la Stockholm. Clipul de 15 secunde arată farurile cu semnătură luminoasă atipică, total diferită față de tot ce se regăsește la ora actuală în gama Mercedes. Nu este clar dacă blocurile optice sunt unite printr-o bandă luminoasă LED care străbate grila dintr-o extremă în alta.

Este primul teaser după fotografiile spion sau oficiale în care mașina apare purtând camuflajul alb-negru obișnuit sau cel personalizat, negru-albastru.

Mercedes-Benz EQC testează la temperaturi

de peste 40 de grade în deșert

Dacă va păstra soluțiile tehnnice ale conceptului Generation EQ, Mercedes-Benz EQC va fi pus în mișcare de două motoare electrice, câte unu pe fiecare dintre punți. Acestea vor dezvolta împreună 300 kW (402 cai putere). Crossover-ul electric va accelera de la 0 la 100 km/h în mai aproximativ 5 secunde. O baterie de 70 kWh îi vor asigura o autonomie de aproximaitv 400 de kilometri în noul ciclu WLTP.

Vom afla mai multe odată cu prezentarea deschizătorului de drumuri EQC pe 4 septembrie, cu ocazia convenției organizate de Mercedes la Stockholm. Mașina electrică va ajunge apoi în octombrie, la Salonul Auto de la Paris.

Mercedes-Benz EQC va rivaliza cu Jaguar I-Pace, cu SUV-ul promis de Tesla, Model Y, dar și cu viitorul Audi E-Tron, pe piața crossoverelor electrice de lux.

Adaugati comentariu